Επίδομα θέρμανσης
Ποια είναι η φθηνότερη επιλογή θέρμανσης για τον χειμώνα που έρχεται - Δείτε την εφαρμογή

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έλευση της χειμερινής περιόδου του έτους και δεν είναι λίγοι οι πολίτες που ψάχνουν να βρουν ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος θέρμανσης φέτος, ώστε να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις.

Το ερώτημα τι συμφέρει ρεύμα, φυσικό αέριο ή πετρέλαιο είναι δύσκολο να απαντηθεί καθώς οι καταστάσεις είναι ευμετάβλητες με κίνδυνο να τιναχτούν οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί. Τα πάντα είναι ρευστά, αφού οι ενεργειακές τιμές ανεβοκατεβαίνουν σαν ασανσέρ, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του aftodioikisi.gr.

Αυτή την στιγμή πάντως με την άνοδο της διεθνούς τιμής του πετρελαίου στα 86 δολάρια το βαρέλι, αλλά και την υποχώρηση της τιμής του φυσικού αερίου στα 30-40 ευρώ, το φυσικό αέριο είναι και πάλι πολύ οικονομικότερη λύση σε σχέση με το πετρέλαιο.

Και ο φετινός χειμώνας, θα είναι γεμάτος από αβεβαιότητες. Ουδείς γνωρίζει πως θα εξελιχθούν οι διεθνείς τιμές ούτε και ποιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν. Θα παραμείνει το φυσικό αέριο στα σημερινά επίπεδα; Διότι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης δείχνουν άνοδο από το φθινόπωρο στα επίπεδα των 50-60 ευρώ. Θα παραμείνει το πετρέλαιο πάνω από τα 85 δολάρια; Διότι ήδη, με αυτή την τιμή, το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται ακόμη και πάνω από 1,5 ευρώ το λίτρο αν δεν υπάρξει οριζόντια επιδότηση σε πολλές περιοχές της χώρας. Αν γίνει η αναλογία του 1,5 ευρώ σε επίπεδο κιλοβατώρας, βγαίνει μια τιμή πάνω από τα 14 λεπτά. Σαφώς υψηλότερη σε σχέση με 8-9 λεπτά που έχει τώρα το φυσικό αέριο.

Το ηλεκτρικό θα επιδοτείται μέσω του μηχανισμού μέχρι το τέλος του χρόνου. Και τώρα όμως, παρά την επιδότηση, η τελική τιμή δεν πέφτει κάτω από τα 20 λεπτά αν συνυπολογιστούν και οι συμπληρωματικές χρεώσεις. Επομένως, τα απλά ηλεκτρικά καλοριφέρ θα είναι και φέτος η πιο ακριβή λύση. Τα κλιματιστικά και οι αντλίες θερμότητας από την άλλη, θα βγουν ενδεχομένως και χαμηλότερα από το φυσικό αέριο λόγω της απόδοσης που παρουσιάζουν.

Στην εφαρμογή που ακολουθεί μπορείτε να κάνετε συγκρίσεις και να έχετε μια πρώτη «γεύση» για το τι θα κληθείτε να πληρώσετε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber