πετρέλαιο θέρμανσης
Ακριβότερο κατά 15 λεπτά το λίτρο θα πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης στο τέλος Μαρτίου

Η κρατική επιδότηση των 15 λεπτών το λίτρο στο  πετρέλαιο θέρμανσης, απευθείας στην αντλία λήγει στις 31 Μαρτίου 2023 και μέχρι τις 30 Απριλίου 2023 που τελειώνει και τυπικά η χειμερινή περίοδος δεν θα υπάρχει καμία επιδότηση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης η μέση τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται σε 1,197 ευρώ το λίτρο.

Στις 15 Οκτωβρίου 2022, που ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης η μέση τιμή πώλησής του ήταν πάνω από 1,4 ευρώ το λίτρο, μετά και την κρατική επιδότηση των 25 λεπτών το λίτρο αλλά και την έκπτωση 7,5 λεπτών το λίτρο από τα διυλιστήρια. Σήμερα εφαρμόζεται μόνο η κρατική επιδότηση που ψαλιδίστηκε στα 15 λεπτά το λίτρο.

Η διεθνής τιμή του πετρελαίου υποχωρεί σε επίπεδο εβδομάδας κατά 7 δολάρια το βαρέλι και πλέον διαμορφώνεται στα 66 δολάρια.

Ο ιδιόμορφος τρόπος της τιμολόγησης των πετρελαιοειδών προϊόντων στην ελληνική αγορά (μέσος όρος των προηγούμενων τεσσάρων ημερών) έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στη μετακύλιση των μειώσεων στην αλυσίδα εμπορίας και λιανικής. Έτσι η αποκλιμάκωση των τιμών θα είναι ορατή στους καταναλωτές από αυτήν την εβδομάδα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Στην τάξη υποχρεωτικά από 6 έως 17 Ιουλίου 135.000 εκπαιδευτικοί

Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βουνό
Το ελληνικό «δέντρο-φάρμακο» στη μάχη κατά του καρκίνου
Οι πληθυσμοί αυτοί αποτελούν μια ανεκτίμητη φυσική πηγή ουσιών, οι οποίες αξιοποιούνται ήδη για την παραγωγή ευρέως γνωστών αντικαρκινικών σκευασμάτων
Το ελληνικό «δέντρο-φάρμακο» στη μάχη κατά του καρκίνου
μητροπουλος
Αλέξης Μητρόπουλος: Αίτημα για έκτακτο επίδομα Πάσχα 300 ευρώ και νέα αύξηση 3% στις συντάξεις
Σε απόγνωση οι χαμηλοσυνταξιούχοι: Το 54% ζει με λιγότερα από 940 ευρώ τον μήνα
Αλέξης Μητρόπουλος: Αίτημα για έκτακτο επίδομα Πάσχα 300 ευρώ και νέα αύξηση 3% στις συντάξεις
egkefalos
Γιατί ο εγκέφαλος ξεχνάει κάποια πράγματα τόσο γρήγορα;
Για να διατηρήσει την αποδοτικότητά του και να μην καταρρεύσει υπό το βάρος των δεδομένων, αναγκάζεται να προβαίνει σε συνεχή εκκαθάριση άχρηστων...
Γιατί ο εγκέφαλος ξεχνάει κάποια πράγματα τόσο γρήγορα;