nea_filadelfia
Στο επίκεντρο η ολιγωρία της ΕΛΑΣ μετά τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη - Τι λέει ο φωτορεπόρτερ για τις έρευνες σε καθαρισμένη γέφυρα

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τους λανθασμένους χειρισμούς της ΕΛΑΣ η οποία δεν εμπόδισε τους Κροάτες χούλιγκαν να φτάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια και εκεί να αφαιρέσουν τη ζωή του άτυχου φίλαθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, το βράδυ της Δευτέρας (07/08).

Όπως αποδεικνύεται και από έγγραφα-ντοκουμέντα της ΕΛΑΣ ήταν γνωστό στην Αστυνομία από την Κυριακή, πως μια φάλαγγα με τους «Bad Blue Boys», το πιο φανατικό γκρουπ οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, θα έφτανε στην Αθήνα. Ωστόσο όπως δήλωσε σε συνέντευξη του και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου υπήρξε μια «τραγική αποτυχία» σε ό,τι αφορά την αποτροπή των επεισοδίων.

Οι ευθύνες για το γεγονός ότι οι Κροάτες χούλιγκαν διέσχισαν τα σύνορα και διένυσαν ανενόχλητοι εκατοντάδες χιλιόμετρα στην ελληνική επικράτεια, όπως διεμύνησε ο ίδιος ο υπουργός πρόκειται να αποδοθούν και να προκύψουν μέσα από την ΕΔΕ που έχει διαταχθεί στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ. Σημειώνεται πως ήδη έχουν «καρατομηθεί» επτά αξιωματικοί της ΕΛΑΣ με εντολή του Οικονόμου.

Μάλιστα άμεση ηταν και η παρέμβαση του Αρείου Πάγου με την εισαγγελέα Γεωργία Αδειλίνη να ζητά τη διενέργεια προκαταρτικής έρευνας στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και την εποπτεία αυτής από αρμόδιο εισαγγελέα εφετών.

Πέρα από το αίτημα για τον εντοπισμό του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσουρή, η έρευνα θα στραφεί και σε ευθύνες της αστυνομίας καθώς ζητείται να ερευνηθεί το «πώς, ενώ, σύμφωνα με τα συνημμένα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, οι Κροάτες εντοπίσθηκαν στην εθνική οδό από την ΕΛΑΣ και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, κατάφεραν να διαφύγουν και να καταφθάσουν στον τόπο του εγκλήματος».

Σοβαρά ερωτήματα για τη συλλογή στοιχείων μετά τον καθαρισμό της γέφυρας

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν και μετά την καταγγελία του φωτορεπόρτερ Γιάννη Κέμου πως η γέφυρα όπου ο 29χρονος Μιχάλης δέχθηκε το δολοφονικό χτύπημα καθαρίστηκε πριν οι αστυνομικές Αρχές διεξάγουν έρευνες στο σημείο.

Ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, αρχικά παρουσιάζει το χρονικό, λέγοντας: «Το πρωί πριν τις 8:00 είχα φτάσει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι, κάναμε βήμα - βήμα όλα τα σημεία που καταλάβαμε ότι συνέβησαν τα γεγονότα, ψάξαμε να βρούμε τα στοιχεία της επόμενης μέρας, να βγάλουμε φωτογραφίες από πέτρες, από σπασμένα, από αντικείμενα που μπορεί να βρέθηκαν. Στο σημείο υπήρχαν και σημεία με αίμα, στα σκαλοπάτια κοντά στο γήπεδο, στο γεφυράκι».

Στο γεφυράκι, μάλιστα, υπήρχανε πολλά αίματα και ροή από αίμα, «ένα μονοπάτι από αίμα», περιγράφει χαρακτηριστικά ο ίδιος. «Ήταν το σημείο που, από ό,τι καταλάβαμε, δέχθηκε τις μαχαιριές ο άτυχος φίλαθλος. Στα επόμενα 100 μέτρα, μέχρι το περίπτερο όπου κατέληξε, υπήρχε ένα μονοπάτι από αίμα», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν αρκετά πριν τις 8:30: «Κατά τις 8:00 έβγαλα εγώ τις φωτογραφίες με τις κηλίδες, σπασμένα μπουκάλια, αντικείμενα πάνω στη γέφυρα. Περίπου στις 8:30, ενώ είχα πάει προς το περίπτερο, στην επιστροφή βλέπω πάνω στη γέφυρα ένα όχημα μάλλον του Δήμου, με μάνικα υψηλής πίεσης και υπάλληλο που έπλενε τη γέφυρα. Μου φάνηκε και εμένα περίεργο. Έβγαλα τις φωτογραφίες και περίπου μέχρι τις 11:10 που έμεινα στο σημείο δεν είχα δει κάποια άλλη δραστηριότητα».

«Εγώ έφυγα και άλλοι συνάδελφοι που έμειναν με ενημέρωσαν ότι περίπου στις 13:00 έφτασε αστυνομία, έκλεισε τον χώρο στο γεφυράκι που ήταν και το αρχικό σημείο που δέχθηκε τη μαχαιριά και άρχισαν μνα κάνουν έρευνες. Μου φάνηκε περίεργο γιατί έχω βρεθεί σε δεκάδες τέτοια σημεία», προσθέτει ο Γιάννης Κέμος.

Όπως εξηγεί ο φωτορεπόρτερ, το γεφυράκι είναι συγκεκριμένο, είναι ένα και έχει δύο άκρες.

«Οπότε, εγώ τράβηξα τη φωτογραφία αυτή από την πλευρά που είναι το περίπτερο. Πίσω, από την άλλη πλευρά, οδηγεί στο γήπεδο. Ο συνάδελφος αργότερα κατάλαβε ότι την τράβηξε από την άλλη πλευρά. Έχω βάλει όλη τη σειρά φωτογραφιών και από την άλλη πλευρά και από τις κηλίδες αίματος πριν πλυθούν. Όποιος δει στο google maps ή πάει στο σημείο θα καταλάβει ότι δεν υπάρχει άλλη γέφυρα και επιπλέον, δεν έχει κανένας διάθεση να κοροϊδέψει κανέναν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ή να ρίξει ευθύνες αν υπάρχουν ή χωρίς να υπάρχουν», τονίζει.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τα 4 χρώματα που απωθούν τα κουνούπια
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας
Εννέα από τα 10 πιο φιλόξενα χρόνια για μετάδοση της νόσου έχουν συμβεί από το 2000 και ο αριθμός των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού που αναφέρθηκαν...
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας