Συνελήφθησαν Κροάτες για τη δολοφονία του 29χρονου
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του 29χρονου έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέες συλλήψεις

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα, στις 9:00 το πρωί, τα 94 άτομα που συνελήφθησαν και κρατούνται για τη στυγερή δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που προκλήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας από χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Εν τω μεταξύ, πέντε προσαγωγές Κροατών που έγιναν από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας μετατράπηκαν σε συλλήψεις, καθώς είχαν σκοπό να επιβιβαστούν σε πλοίο να ταξιδέψουν για Ιταλία και μετά οδικώς θα έφταναν στην Κροατία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

 Από την έρευνα προέκυψε εμπλοκή στα αιματηρά επεισόδια που στοίχησαν τι ζωή στον 29χρόνο φίλαθλο της ΑΕΚ. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών θα μεταφερθούν στην ΓΑΔΑ. Επίσης σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του 19χρονου Κροάτη, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο για τα Τίρανα και μεταφέρθηκε μέσα στη νύχτα στην Αθήνα.

Διαφεύγουν τουλάχιστον 50 άτομα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, διαφεύγουν τουλάχιστον 50 «πρωταγωνιστές ή συμμετέχοντες» στα επεισόδια, και για αυτό το λόγο η Αστυνομία έχει στήσει μπλόκα σε εθνικές οδούς και τα σύνορα. Έρευνες πραγματοποιούνται ακόμη σε σπίτια, ξενοδοχεία και καταλύματα AIRBNB στο λεκανοπέδιο, καταλύματα, τα οποία είχαν κλείσει για να τους φιλοξενήσουν Έλληνες οπαδοί.

Εν τω μεταξύ, ελεύθεροι, με προφορική εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκαν την Τρίτη (8/8/2023) οι τέσσερις Έλληνες εκ των 98 συλληφθέντων συνολικά για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρόκειται για τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις έχουν δώσει καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους αθλητικούς χώρους, ενώ ο ένας δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση.

Επίσης, λαμβάνεται γενετικό υλικό για DNA από όλους σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη, φίλαθλου της ΑΕΚ.

Εξονυχιστικοί έλεγχοι

Εν τω μεταξύ η Αστυνομία συνεχίζει τους εξονυχιστικούς ελέγχους και προσαγωγές Κροατών στην Αθήνα, αλλά και όσων επιχειρούν να φύγουν από την χώρα, από τα συνοριακά περάσματα, όπου έχουν δοθεί αυστηρές εντολές να εξετάζονται με μεγάλη προσοχή.

Γύρω στις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης προσήχθη στον συνοριακό σταθμό στην Κακαβιά ένας 19χρονος Κροάτης, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο για τα Τίρανα. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, η προσαγωγή του 19χρονου Κροάτη έγινε σύλληψη και μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Επίσης, στους Ευζώνους συνελήφθησαν 7 Κροάτες που έφευγαν από την Ελλάδα. Σε βάρος τους δεν προέκυψαν στοιχεία για ανάμειξη στα χτεσινά επεισόδια, αλλά στο όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν μαχαίρια, γι’ αυτό κρατούνται και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Επίσης, νωρίτερα την Τρίτη στους Αμπελοκήπους έγιναν συνολικά 9 προσαγωγές Κροατών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα των χούλιγκαν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα