Συνελήφθησαν Κροάτες για τη δολοφονία του 29χρονου
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του 29χρονου έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέες συλλήψεις

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα, στις 9:00 το πρωί, τα 94 άτομα που συνελήφθησαν και κρατούνται για τη στυγερή δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που προκλήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας από χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Εν τω μεταξύ, πέντε προσαγωγές Κροατών που έγιναν από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας μετατράπηκαν σε συλλήψεις, καθώς είχαν σκοπό να επιβιβαστούν σε πλοίο να ταξιδέψουν για Ιταλία και μετά οδικώς θα έφταναν στην Κροατία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

 Από την έρευνα προέκυψε εμπλοκή στα αιματηρά επεισόδια που στοίχησαν τι ζωή στον 29χρόνο φίλαθλο της ΑΕΚ. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών θα μεταφερθούν στην ΓΑΔΑ. Επίσης σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του 19χρονου Κροάτη, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο για τα Τίρανα και μεταφέρθηκε μέσα στη νύχτα στην Αθήνα.

Διαφεύγουν τουλάχιστον 50 άτομα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, διαφεύγουν τουλάχιστον 50 «πρωταγωνιστές ή συμμετέχοντες» στα επεισόδια, και για αυτό το λόγο η Αστυνομία έχει στήσει μπλόκα σε εθνικές οδούς και τα σύνορα. Έρευνες πραγματοποιούνται ακόμη σε σπίτια, ξενοδοχεία και καταλύματα AIRBNB στο λεκανοπέδιο, καταλύματα, τα οποία είχαν κλείσει για να τους φιλοξενήσουν Έλληνες οπαδοί.

Εν τω μεταξύ, ελεύθεροι, με προφορική εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκαν την Τρίτη (8/8/2023) οι τέσσερις Έλληνες εκ των 98 συλληφθέντων συνολικά για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρόκειται για τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις έχουν δώσει καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους αθλητικούς χώρους, ενώ ο ένας δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση.

Επίσης, λαμβάνεται γενετικό υλικό για DNA από όλους σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη, φίλαθλου της ΑΕΚ.

Εξονυχιστικοί έλεγχοι

Εν τω μεταξύ η Αστυνομία συνεχίζει τους εξονυχιστικούς ελέγχους και προσαγωγές Κροατών στην Αθήνα, αλλά και όσων επιχειρούν να φύγουν από την χώρα, από τα συνοριακά περάσματα, όπου έχουν δοθεί αυστηρές εντολές να εξετάζονται με μεγάλη προσοχή.

Γύρω στις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης προσήχθη στον συνοριακό σταθμό στην Κακαβιά ένας 19χρονος Κροάτης, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο για τα Τίρανα. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, η προσαγωγή του 19χρονου Κροάτη έγινε σύλληψη και μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Επίσης, στους Ευζώνους συνελήφθησαν 7 Κροάτες που έφευγαν από την Ελλάδα. Σε βάρος τους δεν προέκυψαν στοιχεία για ανάμειξη στα χτεσινά επεισόδια, αλλά στο όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν μαχαίρια, γι’ αυτό κρατούνται και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Επίσης, νωρίτερα την Τρίτη στους Αμπελοκήπους έγιναν συνολικά 9 προσαγωγές Κροατών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα των χούλιγκαν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio-deuteris-eukairias-2.jpg
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από 16 έως 25 Ιουνίου 2025 για αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
αστυν
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
Ένα βρέφος, μια 41χρονη και ένας 18χρονος μεταξύ των θυμάτων σε αιματηρή συμπλοκή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Westfest στο Σολτ Λέικ Σίτι
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
taksi
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η Ένωση ζητά άμεση κατάργηση της εισφοράς και διεύρυνση των θέσεων
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Μια γιορτή για όλους
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμαριάς και ο «Ηλιάτορας» ενώνουν δυνάμεις για ένα διήμερο δράσεων, τέχνης και συζητήσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και...
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών