Edward_Poynter_-_Orpheus_and_Eurydice
Έργο: Edward Poynter
Ο Ορφέας και η Ευρυδίκη έζησαν έναν δύσκολο και ατελέσφορο έρωτα, σύμφωνα με τη μυθολογία

Ο Ορφέας, κατά τη μυθολογία, ήταν ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος μουσικός, που κατάφερνε να μαγέψει με το ταλέντο του τους πάντες.

Μία βόλτα του στο δάσος έμελλε να του αλλάξει τη ζωή, καθώς εκεί συνάντησε το μεγάλο έρωτα της ζωής του, την Ευρυδίκη, την οποία και έχασε τελικά.

Ο «πληγωμένος» έρωτας

Οι δύο τους ερωτεύονται, αλλά μία μέρα η Ευρυδίκη δέχεται δάγκωμα φιδιού με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Ο Ορφέας, όντας ιδιαίτερα πληγωμένος, έπαιξε τόσο συγκινητικά τραγούδια και τραγούδησε τόσο θρηνητικά που όλες οι νύμφες και οι θεοί έκλαψαν και τον συμβούλευσαν να τη ζητήσει πίσω από τον Πλούτωνα.

Κατά τη μυθολογία, ο ίδιος κατέβηκε στον κάτω κόσμο και με τη μουσική του ηρέμησε τον Κέρβερο, που του επέτρεψε να περάσει.

Ο θεός Πλούτωνας με τη σειρά του απολαμβάνει τόσο τη μουσική που ακούει που πείθεται να τον αφήσει να πάρει την αγαπημένη του πίσω μαζί του. Του θέτει όμως έναν όρο. Μέχρι να βγουν από τον κάτω κόσμο δεν πρέπει να γυρίσει να την κοιτάξει.

Ενώ αρχικά δέχεται, τελευταία στιγμή παρασυρόμενος από την αγάπη του στρέφει το βλέμμα του και η Ευρυδίκη χάνεται για πάντα. Μένει για πάντα μόνος μην μπορώντας να δεχτεί ότι έχασε τη γυναίκα του από τη δική του αδυναμία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα