χαλούμι
Μία υπέροχη και χορταστική σαλάτα για το καλοκαίρι

Μία πολύ γευστική σαλάτα για το καλοκαίρι με κους κους και χαλούμι, που θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λαχανικά ή να προσθέσετε αυτά που σας αρέσουν (όπως κόκκινες πιπεριές, καλαμπόκι και κόκκινο κρεμμύδι) και να τα ψήσετε σε γκριλιέρα όπως και το χαλούμι.

Υλικά

  • 250 γραμμάρια κους κους
  • 250 ml ζωμός λαχανικών, καυτός
  • 400 γραμμάρια ρεβίθια, καλά στραγγισμένα (και ξεπλυμένα αν είναι κονσέρβας)
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γραμμάρια κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
  • 300 γραμμάρια τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 250 γραμμάρια χαλούμι, κομμένο σε φέτες
  • Για τη σάλτσα
  • 125 ml ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Αρχικά βάλτε το κους κους σε ένα μπολ, ρίξτε από πάνω τον βραστό ζωμό και ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε το σκεύος με ένα πιάτο ανάποδα και αφήστε το έτσι για 4-5 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει.
  2. Στο μεταξύ βάλτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολάκι ή ένα βαζάκι με καπάκι και ανακατέψτε τα ή χτυπήστε τα ελαφρά σαν σέικερ για να έχετε ένα ομοιόμορφο ντρέσινγκ για τη σαλάτα. Αφήστε στην άκρη.
  3. Αφρατέψτε το κους κους, ξύνοντάς το με ένα πιρούνι, ρίξτε μέσα τα στραγγισμένα ρεβίθια και περιχύστε με το μισό ντρέσινγκ που έχετε αφήσει στην άκρη. Ανακατέψτε καλά και απλώστε σε μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος ή πλατιά σαλατιέρα.
  4. Ζεστάνετε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίστε τις φέτες κολοκυθιού σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίστε σε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας. Μπορείτε να βάλετε στο ίδιο σκεύος και τα ντοματίνια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και να τα σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τοποθετήστε τα τηγανισμένα κολοκύθια πάνω στο κους κους της πιατέλας και έπειτα βάλτε και τα ντοματίνια.
  5. Στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι βάλτε την άλλη κουταλιά ελαιόλαδο και τηγανίστε τις λωρίδες από το χαλούμι για 2-3 λεπτά περίπου, αναποδογυρίζοντάς τες κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Βάλτε τις πάνω στη σαλάτα, περιχύστε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρετε αμέσως.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αυλή σχολείου
Έντονη αντίδραση γονέων για τη μετατροπή του 5ου Γυμνασίου σε Πειραματικό
Οι γονείς καλούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας που πλήττει τα δικαιώματα των μαθητών
Έντονη αντίδραση γονέων για τη μετατροπή του 5ου Γυμνασίου σε Πειραματικό
μη κρατικα πανεπιστημια
Κρατικός Προϋπολογισμός 2026: Η δημόσια παιδεία στη σκιά της αποεπένδυσης
Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών καταγγέλλει περικοπές σε προσλήψεις, επενδύσεις και έρευνα, ενώ η κυβέρνηση ευνοεί τα ιδιωτικά κολέγια
Κρατικός Προϋπολογισμός 2026: Η δημόσια παιδεία στη σκιά της αποεπένδυσης
Επίδομα
Ξεκίνησαν οι πληρωμές πριν τις γιορτές: Ποιοι βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς έως τις 19 Δεκεμβρίου
ΔΥΠΑ, συντάξεις, επιδόματα ΟΠΕΚΑ και Δώρο Χριστουγέννων μπαίνουν σταδιακά στους λογαριασμούς χιλιάδων δικαιούχων
Ξεκίνησαν οι πληρωμές πριν τις γιορτές: Ποιοι βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς έως τις 19 Δεκεμβρίου