Warning message

Unable to retrieve https://open.spotify.com/episode/0pXg5hpMo2bVKOhXXBHjHb at this time, please check again later.
Ποιο μικρόβιο είναι «πρωταγωνιστής» των καλοκαιρινών λοιμώξεων- Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο
«Είναι αυξημένη η νοσηρότητα στον παιδικό πληθυσμό, γεγονός που σχετίζεται βεβαίως με τον συγχρωτισμό στις κατασκηνώσεις, τα πάρκα, τις παραλίες. Αμυγδαλίτιδα, γαστρεντερίτιδα και λοιμώξεις με εξανθήματα, κυριαρχούν»

Παρότι διανύουμε την κατεξοχήν εποχή της ανεμελιάς για όλους, και ιδίως για τους μικρότερους, οι ασθένειεςιώσεις και λοιμώξεις, κάνουν αισθητή την παρουσία τους, και τώρα το καλοκαίρι, ταλαιπωρώντας τα παιδιά αλλά και τις οικογένειές τους και κρατώντας ανοιχτή την -πάντα πολύτιμη-  γραμμή επικοινωνίας με τους ειδικούς, τους παιδιάτρους.

«Είναι αυξημένη η νοσηρότητα στον παιδικό πληθυσμό, γεγονός που σχετίζεται βεβαίως με τον συγχρωτισμό στις κατασκηνώσεις, τα πάρκα, τις παραλίες. Αμυγδαλίτιδα, γαστρεντερίτιδα και λοιμώξεις με εξανθήματα, κυριαρχούν» περιγράφει τον… χάρτη των παιδικών ασθενειών της εποχής, η παιδίατρος, με εξειδίκευση την αναπτυξιακή και εφηβική Ιατρική,  αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, κυρία Άννα Παρδάλη.

Πρωταγωνιστής είναι ο σταφυλόκοκκος, που μάλιστα, αποδεικνύεται επίμονος και ανθεκτικός.  «Με τις σταφυλοκοκκικές λοιμώξεις καταγράφεται το φαινόμενο του πινγκ-πονγκ, δηλαδή μπορεί να εμφανίζονται η μία μετά την άλλη, ο οργανισμός δεν αναπτύσσει αντισώματα» λέει και εξηγεί πως πρέπει να θωρακίζονται τα παιδιά έναντι του σταφυλόκοκκου.

Εφέτος, περισσότερο από άλλες χρονιές, μας απασχολούν όλους – και μας τρομάζουν- τα δαγκώματα από φίδια αλλά και τα τσιμπήματα από σκορπιό. Εκτός από την ψυχραιμία που είναι αναγκαία σε ένα τέτοιο περιστατικό, η παιδίατρος μας δίνει τις δύο βασικές συμβουλές για τη σωστή διαχείριση του.

Δεδομένου ότι στην ατζέντα της εποχής βρίσκεται ψηλά η θάλασσα, η ειδικός υπενθυμίζει τα δραματικά στοιχεία των πνιγμών στην Ελλάδα. «Σε κάθε 2 θανάτους από πνιγμό, αντιστοιχούν 5 με 7 παρ’ ολίγον πνιγμοί. Είναι αναίτιοι θάνατοι που πρέπει να εξαλειφθούν. Κι αυτό είναι στο χέρι μας» τονίζει η κυρία Παρδάλη.

https://open.spotify.com/episode/0pXg5hpMo2bVKOhXXBHjHb

Πηγή: ygeiamou.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΣΚΟΡΔΟΥΛΗΣ
Κωνσταντίνος Σκορδούλης: Γιατί η ΑΣΠΑΙΤΕ πρέπει να ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Η συνένωση δυνάμεων θα επιτρέψει τη δημιουργία νέων, διεπιστημονικών προγραμμάτων σπουδών που θα συνδυάζουν τις ανθρωπιστικές σπουδές με τις νέες...
Κωνσταντίνος Σκορδούλης: Γιατί η ΑΣΠΑΙΤΕ πρέπει να ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
Χρήστος Μπούρας (Πανεπιστήμιο Πατρών): «Όχι» σε νέα Τμήματα στην Αιτωλοακαρνανία – Στόχος η επιβίωση των υπαρχόντων
«Δεν υπάρχουν φοιτητές, δεν θα έρθουν εδώ» - "Καταπέλτης" ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών από το Μεσολόγγι για τη βιωσιμότητα του ΑΕΙ
Χρήστος Μπούρας (Πανεπιστήμιο Πατρών): «Όχι» σε νέα Τμήματα στην Αιτωλοακαρνανία – Στόχος η επιβίωση των υπαρχόντων
Τροχαίο με σχολικό λεωφορείο στη Φθιώτιδα
Τραγωδία στη Φθιώτιδα: Σφοδρό τροχαίο με σχολικό λεωφορείο, νεκρός 21χρονος
Μετωπική σύγκρουση σχολικού λεωφορείου που πήγαινε να παραλάβει μαθητές με ΙΧ, νεκρός ο οδηγός του οχήματος
Τραγωδία στη Φθιώτιδα: Σφοδρό τροχαίο με σχολικό λεωφορείο, νεκρός 21χρονος