Φωτιά στη Ρόδο
ΡΟΔΙΑΚΗ
Νέο μήνυμα στους κατοίκους από το 112

Συνεχίζεται χωρίς περιορισμούς η καταστροφική πυρκαγιά στη Ρόδο, αφήνοντας πίσω της τρομακτικές αλλαγές στο φυσικό περιβάλλον.

Η Γενική Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, με μήνυμα του 112, διέταξε σήμερα το μεσημέρι (22/07) την εκκένωση των χωριών Λάρδος και Πυλώνα.

Συγκεκριμένα, το πύρινο μέτωπο των Λαέρμων αναζωπυρώθηκε. Η φωτιά έχει περάσει τον κεντρικό δρόμο και μετακινείται προς το χωριό Λάρδο, ενώ σε όλη την περιοχή πνέουν ισχυροί οι άνεμοι.

Η φωτιά στη Ρόδο είναι εκτός ελέγχου και οι πυροσβέστες εξακολουθούν να δίνουν υπεράνθρωπη μάχη για να σταματήσουν το πύρινο μέτωπο που μαίνεται ανεξέλεγκτο.

Όσοι απομακρύνονται από αυτά τα χωριά μπορούν να μεταφερθούν στον Αρχάγγελο σε χώρους όπως το ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου που έχει διαθέσει η κοινότητα.

Ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις

Από αέρος συνδράμουν με το πρώτο φως της ημέρας δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη, αλλά και το ελικόπτερο Mi-26, που έστειλε στην Ελλάδα, η Ιορδανία, για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών.

Παράλληλα, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται ακόμη περισσότερο. Ήδη έφτασαν στο νησί 32 πυροσβέστες από Σλοβακία και 13 πυροσβεστικά οχήματα με το πλήρωμά τους από Ρουμανία,, καθώς και 25 πυροσβέστες από την Θεσσαλονίκη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα