Δακτύλιος
Από το Σάββατο 22 Ιουλίου και έπειτα, όλα τα οχήματα θα έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορούν «ελεύθερα» στο κέντρο της Αθήνας

Για δύο περίπου εβδομάδες ακόμα, θα ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, όπου υποχρεώνει τα οχήματα να κυκλοφορούν υπό το καθεστώς των μονών – ζυγών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, ο δακτύλιος στο κέντρο της πρωτεύουσας θα είναι σε ισχύ έως και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023.

Να σημειωθεί ότι το μέτρο δεν αναμένεται να επιστρέψει στους δρόμους της Αθήνας πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπου θα εκδοθεί καινούργια Υπουργική Απόφαση, η οποία θα ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες αλλά και τις εξαιρέσεις.

Το ωράριο και οι δρόμοι κυκλοφορίας

Ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας ισχύει τις εξής ώρες και ημέρες:

  • Δευτέρα έως Πέμπτη: 07:00 - 20:00
  • Παρασκευή: 07:00 - 15:00

Ως δακτύλιος ορίζεται η περιοχή που σχηματίζουν οι λεωφόροι και οδοί:

«Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Ανδρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας».

Δακτύλιος στην Αθήνα

Το πρόστιμο

Οι παραβάτες των περιοριστικών αυτών μέτρων, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δηλαδή με διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

Ποιοι κυκλοφορούν «ελεύθερα» στο κέντρο

Στον δακτύλιο μπορούν να κινούνται ελεύθερα όλα τα ηλεκτρικά, υβριδικά, φυσικού αερίου εκ κατασκευής και υγραερίου εκ κατασκευής οχήματα, όπως και τα ταξί.

Κανονικά κυκλοφορούν ακόμα, για την είσοδο και έξοδό τους και τα αυτοκίνητα των μονίμων κατοίκων της περιοχής, που περικλείονται από τα όρια του δακτυλίου. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να εφοδιαστούν με ειδική κάρτα εισόδου-εξόδου, η οποία χορηγείται

Μάλιστα, στο νέο Δακτύλιο θα εισέρχονται ελεύθερα, από φέτος τον Οκτώβριο, και όλα τα αυτοκίνητα τα οποία ταξινομούνται για πρώτη φορά σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιανουαρίου 2021 και εφεξής, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 125 γρ./χλμ.

Οι κάτοχοι των ανωτέρω οχημάτων, για να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στον Δακτύλιο, πρέπει να εκδώσουν το ειδικό σήμα μέσω του gov.gr

Υπό το καθεστώς των μονών – ζυγών κινούνται όλα τα υπόλοιπα οχήματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα