Συναγερμός έχει σημάνει στη Πυροσβεστική σήμερα το μεσημέρι (10/07) στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο, όπου έχουν ξεσπάσει μεγάλες πυρκαγιές.
Στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και δεν απειλούνται οικισμοί.
Στον Πρινιά του Ηρακλείου η φωτιά οριοθετήθηκε, με τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις να συνεχίζουν να επιχειρούν. Συγκεκριμένα 37 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 9 οχήματα, ενώ από αέρος 1 ελικόπτερο.
Σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά στο Αρκαλοχώρι που καίει σε χορτολιβαδική έκταση, ενώ και εκεί επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Στο Ρέθυμνο, η φωτιά καίει στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου σε χορτολιβαδική έκταση. Επιχειρούν συνολικά 31 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα, 11 οχήματα και 2 ελικόπτερα.
Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, μίλησε στο neakriti και διαβεβαίωσε ότι δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή και η μάχη δίνεται σε μεγάλο υψόμετρο, πάνω από το χωριό Αγκουσελιανά, όπου ευτυχώς δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί
Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google
Alfavita Newsroom