Ζάχαρη Ασπαρτάμη
Καμπανάκι για την ασπαρτάμη ως πιθανώς καρκινογόνα ουσία – «Υπάρχουν ενδείξεις, δεν χρειάζεται πανικός» υποστηρίζει η Παγώνη

«Ο ΠΟΥ είχε κάποιες ενδείξεις εδώ και ένα μήνα από μία επιτροπή, ότι τα πράγματα με την ασπαρτάμη δεν πάνε καλά. Μία επιτροπή δουλεύει μία μεγάλη μελέτη και στις 15 Ιουλίου θα έχουν αποτελέσματα. Προς το παρόν υπάρχουν ενδείξεις», δήλωσε η Ματίνα Παγώνη.

Η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο mega τόνισε πως η είδηση αυτή έχει σπείρει τον πανικό στον κόσμο, με την ίδια να συμβουλεύει πως θα πρέπει να αναμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα της μελέτης.

«Ο κόσμος έχει θορυβηθεί. Δεν χρειάζεται πανικός, περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως τον κώδωνα του κινδύνου για την ασπαρτάμη, ένα από τα πιο διαδεδομένα τεχνητά γλυκαντικά στον κόσμο, χτύπησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΠΟΥ μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανακοινώσει αν η ασπαρτάμη είναι πιθανότατα καρκινογόνος ουσία.

Σημειώνεται ότι η ασπαρτάμη είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα τεχνητά γλυκαντικά, η οποία χρησιμοποιείται σε προϊόντα αναψυκτικών μέχρι και σε τσίχλες.

 


.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα