Παγώνη
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
Πώς σχολίασε η Ματίνα Παγώνη τις πρόσφατες σεξιστικές δηλώσεις του Θάνου Τζήμερου

Τα πρόσφατα σεξιστικά σχόλια του Θάνου Τζήμερου σχολίασε η Ματίνα Παγώνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζήμερος χαρακτήρισε «άγαμη και άτεκνη» την νέα υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Τι ανέφερε η Ματίνα Παγώνη

«Αυτό που έγραψε ο Τζήμερος δεν είναι απλώς σεξιστικό, είναι απαράδεκτο ένας άνδρας, πραγματικός άνδρας, δεν γράφει ποτέ μία τέτοια έκφραση. Του απαντώ ότι μία γυναίκα που δεν έχει παιδιά σε ένα υπουργείο να είναι πάρα πολύ καλή και να φέρει αποτελέσματα, γιατί θα δει τα θέματα πάρα πολύ αντικειμενικά και θα τα προχωρήσει μπροστά. Είναι ντροπή αυτά τα οποία έγραψε» ανέφερε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ACTION.

Αν και η Σοφία Ζαχαράκη απάντησε στα σεξιστικά σχόλια του Θάνου Τζήμερου που χαρακτήρισε με χθεσινή ανάρτηση (27.06) την νέα υπουργό «άγαμη και άτεκνη», ο περιφερειακός σύμβουλος συνέχισε ακάθεκτος μέσω tweet, την επίθεση του επαναλαμβάνοντας τα ίδια σχόλια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζήμερος αναφέρει  «Πάμε ξανά γαλαζαίοι: ένας που ζυγίζει 150 κιλά μπορεί να είναι καλός μάνατζερ. Δεν τον βάζεις όμως πρόεδρο οργανισμού κατά της παχυσαρκίας. Ούτε έναν θεριακλή, κατά του καπνίσματος. Άγαμος και άτεκνος (και άνδρας να ήταν) Υπουργός Οικογένειας είναι λάθος: σημειολογικό και ουσίας».

Η απάντηση Κωνσταντοπούλου

Οργισμένη με τον Θάνο Τζήμερο εμφανίστηκε και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέροντας πως «είναι άκρως σεξιστική επίθεση. Την γνωρίζω από όταν ήμασταν μαθήτριες. Είμαστε συνομήλικες. Θα κριθεί πολιτικά για το έργο της και αυτό που θα κάνει σε αυτό το νεοσύστατο υπουργείο».

Μιλώντας στην εκπομπή «Super Katerina» για όσα είπε ο Θάνος Τζήμερος για την νέα υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε:

«Το να στοχοποιείται ένας άνθρωπος για την οικογενειακή του κατάσταση και οτιδήποτε προσωπικό είναι εντελώς άστοχο. Θα πεις ”ένα μαιευτήρας αν δεν έχει παιδιά δεν μπορεί να συνδράμει τις γυναίκες να κάνουν;”. Είναι εντελώς άστοχο. Έχω δεχτεί ανάλογη επίθεση, όταν ήμουν επικεφαλής της όλης προσπάθειας για την αποκάλυψη της Λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Βενιζέλος που τον εξέταζα μου είχε πει ”σας εύχομαι να τεκνοποιήσετε” και τον ρώτησα ”γιατί” και μου απάντησε ”έτσι, σας εύχομαι να τεκνοποιήσετε”».

«Είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να στοχοποιείς έναν άνθρωπο αυτός. Στην ίδια ανάρτηση ο κ. Τζήμερος στοχοποιεί εμένα. Με υβρίζει, με λοιδορεί», πρόσθεσε.

«Έχει μία σημασία το ποια ελευθεριότητα αισθάνονται κάποιοι να κανιβαλίζουν. Εννοείται ότι οι αξιολογήσεις των προσώπων πρέπει πάντοτε να είναι επί πολιτικού, επί του προσωπικού μόνο όταν αυτό επηρεάζει το πολιτικό. Σε κάθε περίπτωση η προσωπική και οικογενειακή κατάσταση ενός ατόμου δεν μπορεί να είναι κριτήριο για την αξιοποίησή του ή για την πορεία του, είτε την επαγγελματική είτε την πολιτική», κατέληξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μητσοτάκης ΔΕΘ
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση
Τι σημείωσε για την εκπαίδευση ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με νέο μήνυμά του μέσα από από την καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση.
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση