Παγώνη
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πώς σχολίασε η Ματίνα Παγώνη τις πρόσφατες σεξιστικές δηλώσεις του Θάνου Τζήμερου

Τα πρόσφατα σεξιστικά σχόλια του Θάνου Τζήμερου σχολίασε η Ματίνα Παγώνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζήμερος χαρακτήρισε «άγαμη και άτεκνη» την νέα υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Τι ανέφερε η Ματίνα Παγώνη

«Αυτό που έγραψε ο Τζήμερος δεν είναι απλώς σεξιστικό, είναι απαράδεκτο ένας άνδρας, πραγματικός άνδρας, δεν γράφει ποτέ μία τέτοια έκφραση. Του απαντώ ότι μία γυναίκα που δεν έχει παιδιά σε ένα υπουργείο να είναι πάρα πολύ καλή και να φέρει αποτελέσματα, γιατί θα δει τα θέματα πάρα πολύ αντικειμενικά και θα τα προχωρήσει μπροστά. Είναι ντροπή αυτά τα οποία έγραψε» ανέφερε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ACTION.

Αν και η Σοφία Ζαχαράκη απάντησε στα σεξιστικά σχόλια του Θάνου Τζήμερου που χαρακτήρισε με χθεσινή ανάρτηση (27.06) την νέα υπουργό «άγαμη και άτεκνη», ο περιφερειακός σύμβουλος συνέχισε ακάθεκτος μέσω tweet, την επίθεση του επαναλαμβάνοντας τα ίδια σχόλια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζήμερος αναφέρει  «Πάμε ξανά γαλαζαίοι: ένας που ζυγίζει 150 κιλά μπορεί να είναι καλός μάνατζερ. Δεν τον βάζεις όμως πρόεδρο οργανισμού κατά της παχυσαρκίας. Ούτε έναν θεριακλή, κατά του καπνίσματος. Άγαμος και άτεκνος (και άνδρας να ήταν) Υπουργός Οικογένειας είναι λάθος: σημειολογικό και ουσίας».

Η απάντηση Κωνσταντοπούλου

Οργισμένη με τον Θάνο Τζήμερο εμφανίστηκε και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέροντας πως «είναι άκρως σεξιστική επίθεση. Την γνωρίζω από όταν ήμασταν μαθήτριες. Είμαστε συνομήλικες. Θα κριθεί πολιτικά για το έργο της και αυτό που θα κάνει σε αυτό το νεοσύστατο υπουργείο».

Μιλώντας στην εκπομπή «Super Katerina» για όσα είπε ο Θάνος Τζήμερος για την νέα υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε:

«Το να στοχοποιείται ένας άνθρωπος για την οικογενειακή του κατάσταση και οτιδήποτε προσωπικό είναι εντελώς άστοχο. Θα πεις ”ένα μαιευτήρας αν δεν έχει παιδιά δεν μπορεί να συνδράμει τις γυναίκες να κάνουν;”. Είναι εντελώς άστοχο. Έχω δεχτεί ανάλογη επίθεση, όταν ήμουν επικεφαλής της όλης προσπάθειας για την αποκάλυψη της Λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Βενιζέλος που τον εξέταζα μου είχε πει ”σας εύχομαι να τεκνοποιήσετε” και τον ρώτησα ”γιατί” και μου απάντησε ”έτσι, σας εύχομαι να τεκνοποιήσετε”».

«Είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να στοχοποιείς έναν άνθρωπο αυτός. Στην ίδια ανάρτηση ο κ. Τζήμερος στοχοποιεί εμένα. Με υβρίζει, με λοιδορεί», πρόσθεσε.

«Έχει μία σημασία το ποια ελευθεριότητα αισθάνονται κάποιοι να κανιβαλίζουν. Εννοείται ότι οι αξιολογήσεις των προσώπων πρέπει πάντοτε να είναι επί πολιτικού, επί του προσωπικού μόνο όταν αυτό επηρεάζει το πολιτικό. Σε κάθε περίπτωση η προσωπική και οικογενειακή κατάσταση ενός ατόμου δεν μπορεί να είναι κριτήριο για την αξιοποίησή του ή για την πορεία του, είτε την επαγγελματική είτε την πολιτική», κατέληξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαίρη Πλέσσα
Από την υπερπροστασία της οικογένειας στην παραίτηση της τάξης: Η βουβή κρίση της σχολικής απουσίας
Η διαχείριση της σχολικής παραίτησης δεν λύνεται με ψηφιακές πλατφόρμες και λογιστικές καταγραφές απουσιών στο myschool
Από την υπερπροστασία της οικογένειας στην παραίτηση της τάξης: Η βουβή κρίση της σχολικής απουσίας
σφακια
Μιχ. Σφακιανάκης (Πρόεδρος Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία) στο alfavita.gr: «Ήδη έχουν κατατεθεί τα πρώτα αναλυτικά παραδοτέα των Πυλώνων»
Νέα συνάντηση του Εθνικού Διαλόγου την Τρίτη 26 Μαΐου
Μιχ. Σφακιανάκης (Πρόεδρος Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία) στο alfavita.gr: «Ήδη έχουν κατατεθεί τα πρώτα αναλυτικά παραδοτέα των Πυλώνων»
Φυσική
Πανελλαδικές 2027: «Πράσινο φως» για την εισαγωγή υποψηφίων του 3ου Πεδίου στα Τμήματα Φυσικής
Η ΕΕΦ υποστηρίζει ότι οι μαθητές του Πεδίου Υγείας διαθέτουν το απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο και ζητά να αξιοποιηθεί η νέα δυνατότητα πρόσβασης στα...
Πανελλαδικές 2027: «Πράσινο φως» για την εισαγωγή υποψηφίων του 3ου Πεδίου στα Τμήματα Φυσικής
Lockers στα σχολεία
Υπουργείο Παιδείας: Πότε ολοκληρώνονται τα μαθήματα και πότε δίνονται τίτλοι προόδου και απολυτήρια στα Δημοτικά σχολεία
Η ηλεκτρονική και διοικητική αποστολή των τίτλων προς τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελεί το τελικό βήμα για την εγγραφή...
Υπουργείο Παιδείας: Πότε ολοκληρώνονται τα μαθήματα και πότε δίνονται τίτλοι προόδου και απολυτήρια στα Δημοτικά σχολεία