petres
Η αναβίωση του πανάρχαιου πιάτου suodiu (ρουφήξτε και πετάξτε) βρίσκει τους σεφ να τηγανίζουν βότσαλα με τζίντζερ και τσίλι

Σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς, μία νέα πρώτη ύλη, η οποία μπορεί να μπει στο τηγάνι και να εξοικονομήσει χρήματα, κερδίζει σε δημοτικότητα μεταξύ των Κινέζων χρηστών του διαδικτύου. Αυτή η πρώτη ύλη είναι οι πέτρες.

Τα βίντεο με σεφ που φτιάχνουν " target="_blank">τηγανητές πέτρες είναι η τελευταία τάση στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ορισμένα δείχνουν σεφ να τηγανίζουν βότσαλα με σκόρδο και τσίλι σε πολυσύχναστες νυχτερινές αγορές, ενώ άλλα απεικονίζουν βουκολικές σκηνές με χωρικούς να μαγειρεύουν φρεσκοψαρεμένες πέτρες σε μια όχθη ποταμού.

Όπως και να έχει, το πιάτο, γνωστό ως suodiu (ρουφήξτε και πετάξτε), έχει αναβίωση, τουλάχιστον σε βίντεο με ανθρώπους που κάνουν πλάκα σε ανυποψίαστους φίλους. Ενώ ορισμένοι διαδικτυακοί σεφ επιμένουν ότι πρόκειται για ένα νόστιμο πιάτο, άλλα βίντεο δείχνουν ανυποψίαστους θαμώνες να φτύνουν τις πέτρες με τρόμο.

Ένα βίντεο με σχεδόν 800.000 προβολές δείχνει έναν σεφ να προσφέρει μια μερίδα suodiu για 16 γιουάν (1,74 λίρες), το οποίο κάποιοι είπαν ότι είναι ακριβό αν σκεφτεί κανείς ότι τα συστατικά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Ιστορικό πιάτο

Το πιάτο λέγεται ότι χρονολογείται από εκατοντάδες χρόνια, όταν οι βαρκάρηδες στην αποκλεισμένη από την ξηρά επαρχία Χουμπέι ξέμεναν από ζώα και λαχανικά ενώ ταξίδευαν κατά μήκος του ποταμού Γιανγκτσέ και έτσι στράφηκαν στα ορυκτά. Όπως είναι φυσικό, σύμφωνα με μια ιστορία του πιάτου, η δημοτικότητά του μειώθηκε μετά την οικονομική ανάπτυξη και την έλευση μηχανοκίνητων σκαφών στο Χουμπέι, μειώνοντας τις πιθανότητες οι βαρκάρηδες να μείνουν χωρίς προμήθειες.

Το πιάτο συνδέεται επίσης με τον λαό Tujia, μια εθνοτική μειονότητα που κατάγεται από την οροσειρά Wuling που εκτείνεται στα σύνορα των Hubei, Hunan και Guizhou.

Σύμφωνα με ένα ιστολόγιο τροφίμων, οι πέτρες του ποταμού έχουν μια φυσική γεύση ψαριού που ενισχύεται όταν τηγανίζονται σε υψηλή θερμοκρασία.

Όποια κι αν είναι η γαστρονομική τους ελκυστικότητα, πολλοί άνθρωποι δεν πείθονται. Κάποιοι έχουν επισημάνει τους κινδύνους πνιγμού.

Ένας άλλος σχολιαστής προβλέπει ότι η επόμενη διατροφική τάση θα είναι ένα συστατικό που είναι πιο εύκολο να καταπιεί κανείς: Η λάσπη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iphone
Ασφαλίστε τα δεδομένα σας: Πρώτες κινήσεις μετά από κλοπή κινητού
Πως να δράσετε άμεσα και μεθοδικά, ώστε να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα και να μειώσετε τον κίνδυνο περαιτέρω ζημίας.
Ασφαλίστε τα δεδομένα σας: Πρώτες κινήσεις μετά από κλοπή κινητού
wifi-routers.jpg
Αργό Internet; Ίσως φταίει ένας ανεπιθύμητος «επισκέπτης» στο δίκτυό σας
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου γείτονες ή ακόμα και άγνωστοι συνδέονται χωρίς άδεια στο WiFi μας, επιβραδύνοντας τη σύνδεση και θέτοντας σε...
Αργό Internet; Ίσως φταίει ένας ανεπιθύμητος «επισκέπτης» στο δίκτυό σας