kausonas rekor epoxon
Alexandros Michailidis / SOOC
Καιρός: Καλοκαίρι με 36άρια αυτή την εβδομάδα – Ακολουθεί «ψυχρή λίμνη»

Η κακοκαιρία που έπληξε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο έφυγε, και από σήμερα ο καιρός είναι ηλιόλουστος, ενώ όσο προχωράει η εβδομάδα θα ζεστάνει ακόμα περισσότερο, φέρνοντας ξανά το καλοκαίρι.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξήγησε ότι «θερμές αέριες μάζες ξεκινούν από τη βόρεια Αφρική, θα περάσουν μέσα στην κεντρική Μεσόγειο και σιγά-σιγά ένα μέρος αυτών θα προσεγγίσει και τη χώρα μας. Έτσι, λοιπόν, τα επόμενα 24ωρα, ως προς τις μέγιστες θερμοκρασίες».

Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν έως τους 36 βαθμούς Κελσίου και μέχρι τους 32 βαθμούς Κελσίου στα νησιά.

Όπως σχολίασε για τον καιρό της εβδομάδας, «το καλοκαίρι μάς χτυπά την πόρτα για την εβδομάδα που ξεκινά».

Παρόλα αυτά, συνέχισε, «με τα μακροπρόθεσμα στοιχεία, φαίνεται ότι ο καιρός δεν έχει σταθεροποιηθεί και θα έχει σκαμπανεβάσματα, τα οποία θα γίνουν αισθητά από την Κυριακή των εκλογών και στη συνέχεια, που φαίνεται μια ψυχρή λίμνη που θα πυροδοτήσει και πάλι την αστάθεια και θα ρίξει τη θερμοκρασία».

Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται νέες εκτιμήσεις για την εξέλιξη του καιρού μέσα στην εβδομάδα. Παρακολουθήστε ολόκληρη τη νέα πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN:

Εξάλλου, από την περασμένη εβδομάδα, ο μετεωρολόγος του OPEN είχε μιλήσει για την αντεπίθεση του καιρού μετά την τριήμερη κακοκαιρία που σάρωσε τη χώρα.

Όπως είχε επισημάνει, μετά και από αυτό το κύμα κακοκαιρίας και που θα μας «χαλάσει» ένα ακόμη Σαββατοκύριακο, το καλοκαίρι φαίνεται να ετοιμάζει μια ισχυρή επίθεση προς τη χώρα μας και γενικότερα τη Μεσόγειο. Πολύ θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής αναμένεται μέσα στην άλλη εβδομάδα να κινηθούν προς τα ανατολικά βορειοανατολικά φτάνοντας προς τη χώρα μας από τα μέσα της άλλης εβδομάδας και στη συνέχεια.

Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε ψήφο την Κυριακή των εκλογών με αρκετά 35άρια και 37άρια και την αστάθεια πλέον να περιορίζεται σημαντικά και μόνο στα ψηλά βουνά μας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα