Thumbnail
Ελλείψεις στα αντιβιοτικά για τον στρεπτόκοκκο - «οι εταιρείες καλύπτουν περίπου το 10% των ποσοτήτων που οι ίδιοι χρειάζονται», λέει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης

Δύσκολα… θα βρουν οι γονείς σε φαρμακεία της πόλης πενικιλίνη ή αμοξικιλλίνη, τα δύο αντιβιοτικά που προτείνουν οι παιδίατροι για τη θεραπεία από τον στρεπτόκοκκο.

Όπως αναφέρει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης, «υπάρχουν ελλείψεις στην πενικιλίνη και στην αμοξικιλλίνη στα περισσότερα φαρμακεία της πόλης, αλλά και γενικότερα στα αντιβιοτικά, όπως είναι γνωστό το τελευταίο διάστημα. Υπάρχει αυξημένη ζήτηση στα strep test και οι περισσότεροι ρωτούν τηλεφωνικά στα φαρμακεία, αν υπάρχει διαθεσιμότητα»

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης μέσω του GRTimes.gr προτείνει στους γονείς να τηλεφωνούν αρχικά στα φαρμακεία, για το αν υπάρχει διαθεσιμότητα των δύο συγκεκριμένων αντιβιοτικών και μετά να προσέρχονται στο φυσικό κατάστημα για να τα παραλάβουν.

Strep Test και στο σπίτι – 5 ευρώ η μέση τιμή στα φαρμακεία

Στη συνέχεια ο ίδιος, πρόσθεσε ότι υπάρχουν αυτοδιαγνωστικά τεστ για τον στρεπτόκοκκο (strep test) τα οποία μπορούν να κάνουν οι γονείς στα παιδιά, στο σπίτι τους. «Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και είναι σαν να κάνεις rapid test. Η τιμή του ανά τεμάχιο κυμαίνεται γύρω στα 5 ευρώ».

Να σημειωθεί, πως η πρόεδρος του Συλλόγου Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Θεσσαλονίκης, Όλγα Τζέτζη είχε επισημάνει ότι τα strep test πρέπει να γίνονται κλινικά και όχι από φαρμακοποιούς ή γονείς.

Τέλος, ο κ. Ευγενίδης σημείωσε ότι οι γονείς πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας πρώτα, εφόσον καταλάβουν ότι το παιδί τους μπορεί να έχει νοσήσει από στρεπτόκοκκο και στη συνέχεια να κάνουν και οι ίδιοι strep test.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα