αμεα
Καταγγελία μητέρας για τις κακές συνθήκες στο μοναδικό ΚΔΑΠμεΑ του δήμου Θεσσαλονίκης

Σοβαρά προβλήματα φαίνεται ότι αντιμετωπίζει το μοναδικό ΚΔΑΠμεΑ του δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο φιλοξενεί 40 άτομα.

Μητέρα παιδιού με αναπηρία έστειλε επιστολή στον δήμο, ζητώντας να βρεθεί λύση σχετικά με τον εντοπισμό χώρου για τη μετεγκατάσταση του ΚΔΑΠμεΑ.

Τα προβλήματα

Όπως αναφέρει η μητέρα, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης δεν υπάρχει ξεχωριστή είσοδος και προσβάσιμη έξοδος διαφυγής για τα παιδιά, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε μία τραγωδία, σύμφωνα με δημοσίευμα του makthes.gr.

Η γυναίκα στη συνέχεια υποστήριξε πως παρότι η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης λαμβάνει 5.000 ευρώ ως επιδότηση για κάθε παιδί, δεν παρέχονται τα απαραίτητα.

Σύμφωνα με τη μητέρα «ο έλεγχος της Περιφέρειας είναι ελλιπέστατος και ασχολήθηκε μόνο με τις εγκαταστάσεις και τη διαρρύθμιση του χώρου, κοινώς μόνο με όσα έγραφε η καταγγελία μου. Δεν ασχολήθηκε με τις συμβάσεις, ούτε αν τα άτομα που εργάζονται έχουν τα απαραίτητα πτυχία ή βεβαιώσεις από ΙΕΚ ή ΚΕΚ. Δεν αναφέρεται καθόλου σε προγράμματα, θεραπείες, δραστηριότητες εντός και εκτός της δομής».

Τι ανέφερε η πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ, από την άλλη, δήλωσε ότι το ΚΔΑΠμεΑ στην Κωλέττη έχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας έως το 2025 και άδεια λειτουργίας από το 2017.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όπως είπε η ίδια μία φορά το εξάμηνο διενεργείται ο απαιτούμενος έλεγχος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τυχόν ελλείψεις ή φθορές.

Τέλος, υπενθύμισε ότι έχουν γίνει δύο διαγωνισμοί για την εύρεση άλλου κτιρίου που να πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, οι οποίοι όμως κηρύχθηκαν άγονοι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα