Το ψαροχώρι Άγιος Γεώργιος
Το ήρεμο ψαροχώρι που βρέχεται από τα νερά του Βόρειου Ευβοϊκού

Σε ελάχιστη απόσταση από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας, βρίσκεται ένας μικρός, παράλιος οικισμός, που παίρνει την ονομασία του από την υπέροχη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού.

Το ήρεμο ψαροχώρι του Άγιου Γεώργιου βρέχεται από τα νερά του Βόρειου Ευβοϊκού, ενώ η υπέροχη, μη οργανωμένη παραλία του, γεμάτη με ψιλό και χοντρό χαλίκι, γεμίζει κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες από τουρίστες που αναζητούν την ηρεμία και τη γαλήνη του τόπου.

 Ιστορικά, το χωριό δημιουργήθηκε κατά τον 19ο αιώνα από ανθρώπους που αναζητούσαν την ηρεμία της ψυχής τους, μακριά από τον πολύ κόσμο, ενώ πολλοί ήταν και οι κάτοικοι της Λιχάδας που μετεγκαταστάθηκαν στον Άγιο Γεώργιο.

Οι κάτοικοί του ασχολούνται με την ελαιοκαλλιέργεια και κυρίως την αλιεία, προμηθεύοντας το χωριό και τις λιγοστές του ταβερνούλες με τα υπέροχα φρέσκα ψάρια που αλιεύουν. Τα τελευταία χρόνια, στο χωριό λειτουργεί πορθμείο, από το όποιο κατά περιόδους εκτελούνται δρομολόγια με φεριμπότ από και προς τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας.

Επίσης, την καλοκαιρινή περίοδο, από το χωριό μπορείτε να βρείτε καραβάκι για να σας μεταφέρει στο εξωτικά κοντινά Λιχαδονήσια, μια βόλτα που δεν πρέπει να παραλείψετε όντας στην περιοχή… Στις 23 του Απρίλη, ημέρα εορτής του Αγίου, στο χωριό διοργανώνεται μεγάλο πανηγύρι, όπως επίσης και τον Ιούλιο με τη γνωστή πλέον Ναυτική Εβδομάδα, αλλά και τον Αύγουστο στη γιορτή της σαρδέλας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 4-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα