ΑΜΕΑ
Το παιδί είναι εκ γενετής με βαριά αναπηρία, τετραπληγία λόγω αγεννεσίας καθώς έχει έλλειψη μεσολοβίου στον εγκέφαλο, είναι τυφλό, με βαριά νοητική υστέρηση και είναι καθηλωμένο στο κρεβάτι ενώ υποστηρίζεται από μηχανήματα

Ένα απίστευτο περιστατικό καλείται να αντιμετωπίσει μια οικογένεια από την Νεάπολη στην Κρήτη που περιθάλπτει στο σπίτι της το παιδί τους που πάσχει από τετραπληγία και βαριά νοητική υστέρηση εκ γενετής και παράλληλα είναι τυφλό ενώ υποστηρίζεται από μηχανήματα.

Η οικογένεια αυτή που έχει αφιερώσει τη ζωή της στον 18χρονο σήμερα γιο τους που είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι, καλείται τώρα να διαχειριστεί και την… στράτευσή του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ekriti.gr, την περασμένη Παρασκευή έκπληκτη η μητέρα του παιδιού είδε το περιπολικό της ΕΛΑΣ να φτάνει στο σπίτι και να της επιδίδει το σημείωμα κατάταξης στο… πεζικό!!

 

Η κ. Κυριακή Παπουτσάκη μητέρα του μικρού Γιώργου, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη περιέγραψε το σοκ που υπέστη και αναρωτήθηκε πως στην εποχή μας που υπάρχει το διαδίκτυο δεν μπορεί να γίνει διασταύρωση των στοιχείων ώστε χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες που ταλαιπωρούν και αγχώνουν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους να απαλλάσσονται από την στράτευση.

Το παιδί είναι εκ γενετής με βαριά αναπηρία, τετραπληγία λόγω αγεννεσίας καθώς έχει έλλειψη μεσολοβίου στον εγκέφαλο, είναι τυφλό, με βαριά νοητική υστέρηση και είναι καθηλωμένο στο κρεβάτι ενώ υποστηρίζεται από μηχανήματαενώ υποστηρίζεται από μηχανήματα λόγω τραχειοστομίας (μόνιμο αναπνευστήρα οξυγόνου), σιτίζεται από το στομάχι κ.α. Το ποσοστό αναπηρίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του έχει καθοριστεί στο 100%.

“Πόσες φορές πρέπει να εξεταστεί ένα άτομο με πιστοποιημένη εκ γενετής αναπηρία, για να κριθεί ακατάλληλο για στράτευση;” αναρωτήθηκε η μητέρα του παιδιού και οι οικογένειες να απαλλαγούν απ’ αυτήν την ψυχοφθόρα διαδικασία.

Το στρατολογικό γραφείο ωστόσο απέστειλε το σημείωμα κατάταξης στην έκπληκτη μητέρα του με περιπολικό αφού οι υπηρεσίες ΚΕΠΑ δεν έχουν ενημερώσει για την κατάσταση του παιδιού ώστε να πάρει απαλλαγή χωρίς να χρειάζεται μια νέα γραφειοκρατική και ψυχοφθόρα διαδικασία από τους γονείς του.

Αυτό που προβλέπει η νομοθεσία τώρα είναι η συγκρότηση επιτροπής από το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου (αφού δεν υπάρχει κάποια στρατιωτική υπηρεσία στην περιοχή) με επικεφαλής τον ίδιο και με τη συμμετοχή γιατρού του νοσοκομείου και αξιωματικό της ΕΛΑΣ η οποία θα πιστοποιήσει για άλλη μια φορά ότι το παιδί δεν μπορεί να υπηρετήσει λόγω της αναπηρίας.

Παρεμβαίνοντας σήμερα στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη και στο Ράδιο Κρήτη που ανέδειξε το θέμα, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ανέφερε ότι δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά παρόμοιο περιστατικό τονίζοντας ότι δεν υπάρχει λογική στο Δημόσιο.

Είναι τραγικό, ανέφερε, σε ένα κράτος να μην υπάρχει ενημέρωση μεταξύ των υπηρεσιών και σε πολλές περιπτώσεις δίνονται ερμηνείες αυθαίρετα ταλαιπωρώντας τους πολίτες.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεσμεύτηκε να μεταβούν υπάλληλοι του Δήμου στην οικία του 18χρονου να παραλάβουν τα σχετικά έγγραφα με την πιστοποίηση αναπηρίας από το ΚΕΠΑ και στη συνέχεια χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι γονείς να συγκροτηθεί η επιτροπή και να αποστείλει ότι χρειάζεται στο στρατολογικό γραφείο Ηρακλείου ώστε να βγει η απαλλαγή του 18χρονου από το στρατό.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει η σχετική νομοθεσία, δεσμευόμενος και αυτός ότι θα παρέμβει η ομοσπονδία για να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις όταν θα ανοίξει η Βουλή μετά τις εκλογές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Arxaia-Athina
Αρχαία Αθήνα: Δολοφονίες και ξύλο για πόρνες - Η παρανομία και ο υπόκοσμος της Κλασικής Περιόδου
Αν ρίξουμε μία ματιά στους δικανικούς λόγους της εποχής, αυτοί είναι γεμάτοι από δολοφονίες, ξυλοδαρμούς και ένα σωρό άλλα εγκλήματα και απατεωνιές
Αρχαία Αθήνα: Δολοφονίες και ξύλο για πόρνες - Η παρανομία και ο υπόκοσμος της Κλασικής Περιόδου
Διέσχισε κάθετα την Κρήτη
Διέσχισε κάθετα την Κρήτη με τα πόδια: Έκανε 19 ώρες να φτάσει στα Σφακιά!
Περπάτησε 92,5 χιλιόμετρα σε μια διαδρομή με δύσκολα κομμάτια και έφτασε στον προορισμό του μετά από σχεδόν 19 ώρες.
Διέσχισε κάθετα την Κρήτη με τα πόδια: Έκανε 19 ώρες να φτάσει στα Σφακιά!