έξωση
Ο 81χρονος άντρας έμεινες για ώρες στην αυλή του σπιτιού του – «Είμαι ανάπηρος με σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν έχω πουθενά να παώ»

Οργή προκαλεί μία ακόμα έξωση που έλαβε χώρα χθες (04/05) στα Φλογητά Χαλκιδική, όταν αστυνομικοί «πέταξαν έξω» από το σπίτι, έναν 81χρονο ανάπηρο συνταξιούχο.

Μάλιστα, ο 81χρονος ήταν εγγυητής σε στεγαστικό δάνειο του γιου του, ο οποίος έμεινε άνεργος και δεν μπορούσε να πληρώνει τις δόσεις. Το σπίτι του 81χρονου εκπλειστηριάστηκε τον περασμένο Δεκέμβρη για 150.000 ευρώ ενώ η πραγματική του αξία είναι πολύ μεγαλύτερη.

Οι φορείς και ο λαός της περιοχής απέτρεψαν ήδη δύο φορές την έξωση, όμως τελικά, δικαστικός επιμελητής και Αστυνομία, έκαναν επέμβαση τις πρώτες πρωινές ώρες και πέταξαν έξω τον ίδιο, τη σύζυγο και την άνεργη κόρη τους που συντηρούνται με μοναδικό εισόδημα τη σύνταξή του.

Στο μεταξύ στο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας νοσηλεύεται ο εγγονός του που επίσης έμενε μαζί τους.

Η κόρη του, Αναστασία, μίλησε για το περιστατικό στην efsyn, «Ήρθαν πρωί πρωί, άρπαξαν τον πατέρα μου, τον έβγαλαν έξω και άλλαξαν αμέσως τις κλειδαριές. Το αναπηρικό του καροτσάκι ήταν αφόρτιστο και δεν τον άφησαν να πάρει ούτε καν τον φορτιστή!

Ούτε τα ρούχα μας, τίποτε... Ήταν τόση η αγωνία τους να μας βγάλουν έξω, που έχασαν το κλειδί από την καινούργια κλειδαριά και μετά απ’ αυτά την άλλαξαν δεύτερη φορά»

Κατά το ρεπορτάζ ο 81χρονος άνδρας παρέμεινε για ώρες στην αυλή του κλειδωμένου πλέον σπιτιού του με τους γείτονες να του συμπαραστέκονται. Και η κόρη του Αναστασία να αγωνιά «πού θα κοιμηθούν το βράδυ οι γονείς μου και η μικρότερη αδελφή μου;».

«Προσπαθήσαμε να συμφωνήσουμε με τον κύριο να του δώσουμε το ποσό που έδωσε για να πάρει το ακίνητο, συν τα έξοδά του. Αναζητήσαμε κι έναν αγοραστή, δικό μας άτομο, γιατί εμείς δεν έχουμε οικονομική δυνατότητα, ώστε να πάρει το σπίτι και να μείνουν οι παππούδες μέσα τα τελευταία χρόνια της ζωής τους. Του κάναμε και πρόταση να αφήσει μόνο τον κάτω όροφο, αλλά δεν δεχόταν με τίποτα»

«Αυτό είναι το σπίτι μου, το φτιάχνω από τότε που ήμουν 29 χρονών. Είμαι ανάπηρος, με σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν έχω πουθενά να πάω. Πώς να φύγω και πού να πάω;», έλεγε ο 81χρονος.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα