koronoios aeroplano
Δείτε ποιες είναι αυτές για το επόμενο ταξίδι

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες σας δίνουν την ευκαιρία να επιλέξετε τις θέσεις σας από νωρίς, με τις  αναζητήσεις στο Google για τις «καλύτερες θέσεις σε αεροπλάνο» να έχουν αυξηθεί κατά 297% αυτή την εβδομάδα.

Η θέση που θα επιλέξετε στην πτήση σας μπορεί να καταστρέψει το ταξίδι σας. Η επιλογή του σωστού καθίσματος έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως άνεση, προσβασιμότητα, θέα, ασφάλεια και η ιδιωτικότητα.

Ο εμπειρογνώμονας Άντον Ραντσένκοαπό την AirAdvisor δίνει κάποιες χρήσιμες συμβουλές που καλό είναι να έχουμε στην άκρη του νου μας.

Το μπροστινό μέρος

Το σημείο με τις περισσότερες ανέσεις είναι στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου, καθώς μπορείτε να επιβιβαστείτε και να αποβιβαστείτε πρώτοι, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο επιβίβασης.

Επίσης, το μπροστινό μέρος του αεροπλάνου παίρνει πρώτα τα τρόφιμα και τα ποτά, υπάρχουν λιγότερες αναταράξεις και τείνει να είναι πιο ήσυχο.

Θέσεις στο παράθυρο

Οι θέσεις στο παράθυρο είναι οι πιο περιζήτητες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο ως προσκέφαλο και οι συνεπιβάτες σας δεν θα σας ενοχλούν όταν θέλουν να πάνε στην τουαλέτα.

«Η αριστερή πλευρά του αεροπλάνου παρέχει συνήθως περισσότερο χώρο στο προσκέφαλο από ό,τι η δεξιά, λόγω της θέσης των παραθύρων, οπότε στοχεύστε στην αριστερή πλευρά», τονίζει ο ειδικός.

Μεσαία και υπερυψωμένα καθίσματα

Μπορεί κανείς να μην απολαμβάνει να κάθεται στη μέση. Ωστόσο, όπως λέει ο Ραντσένκο: «Γνωρίζατε όμως ότι η μέση, πάνω από το φτερό, είναι το πιο ομαλό σημείο. Αυτό είναι χρήσιμο για όσους υποφέρουν από ναυτία ή προτιμούν την πιο ομαλή διαδρομή».

Θέσεις στο διάδρομο

Αν θέλετε έναν επιπλέον χώρο χωρίς να χάσετε τη δυνατότητα να ξαπλώσετε το κάθισμά σας, τότε οι θέσεις στο διάδρομο είναι για εσάς.

«Οι θέσεις στο διάδρομο σας επιτρέπουν να τεντώνεστε και να σηκώνετε το υποβραχιόνιο για επιπλέον χώρο ενώ μπορείτε να  σηκώνεστε και να χρησιμοποιείτε την τουαλέτα ή να μετακινείστε καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης».

Καθίσματα διαφράγματος

Χρειάζεται προσοχή όταν επιλέγετε θέσεις με διάφραγμα, καθώς δεν θα μπορείτε να αποθηκεύσετε προσωπικά αντικείμενα δίπλα στα πόδια σας.

«Ωστόσο, αν επιλέξετε θέσεις με διάφραγμα, θα έχετε επιπλέον χώρο και ιδιωτικότητα και θα είστε οι πρώτοι που θα πάρετε ποτά. Επιπλέον, πολλά καθίσματα με διαχωριστικό τοίχωμα διαθέτουν επιλογή καλαθιού για τα μωρά. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορεί να είναι η θέση για εσάς», προσθέτει ο Ραντσένκο.

Ποιες θέσεις να αποφύγετε

  • Οι θέσεις στο πίσω μέρος του αεροπλάνου δεν είναι τόσο ομαλές. Θα νιώσετε περισσότερο τις αναταράξεις και συνήθως είναι πιο δυνατές λόγω των κινητήρων και της βοηθητικής ενέργειας του αεροπλάνου κοντά στο πίσω μέρος.
  • Καθίσματα κοντά στην κουζίνα: Τα μαγειρεία μπορεί να βρίσκονται μπροστά, πίσω ή στη μέση του αεροσκάφους και είναι πιο θορυβώδη, επειδή εκεί μένουν τα πληρώματα των αεροσκαφών κατά τη διάρκεια της πτήσης.
  • Οι θέσεις δίπλα στην τουαλέτα είναι επίσης ενοχλητικές καθώς υπάρχει κίνηση στις τουαλέτες, καζανάκια.
  • Οι θέσεις εξόδου είναι εξαιρετικές εάν θέλετε επιπλέον χώρο για τα πόδια, ωστόσο δεν θα μπορείτε  να ανασηκώσετε το κάθισμά σας και να αποθηκεύσετε τα πράγματά σας δίπλα στα πόδια σας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αττικό νοσοκομείο
Καθηγητές Ιατρικής ΕΚΠΑ για Καλλιάνο: Απόπειρα απαξίωσης του έργου μας στο «ΑΤΤΙΚΟΝ»
«Προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων, μέσω σωρείας μηνυμάτων στα κοινωνικά δίκτυα από μέλος της Ελληνικής Βουλής»
Καθηγητές Ιατρικής ΕΚΠΑ για Καλλιάνο: Απόπειρα απαξίωσης του έργου μας στο «ΑΤΤΙΚΟΝ»