αεροπλάνο, airplane, sky, ουρανός, σύννεφα
Σε γενικές γραμμές, η Τρίτη, η Τετάρτη και το Σάββατο είναι οι φθηνότερες ημέρες για να ταξιδέψετε

Η τιμολόγηση των αεροπορικών εισιτηρίων είναι εξαιρετικά πολύπλοκη, με αλγορίθμους που αλλάζουν τους ναύλους λεπτό προς λεπτό. 

Αυτό θέτει τον μέσο καταναλωτή σε σημαντικό μειονέκτημα και πολύ συχνά έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνουμε υπερβολικά για τις πτήσεις. Δείτε πώς και πού μπορείτε να βρείτε τις φθηνότερες πτήσεις για οπουδήποτε στον κόσμο.

Ένα πρακτικό χαρακτηριστικό για κλείσετε όσο το δυνατόν πιο οικονομικές πτήσεις είναι να είστε ευέλικτοι, ακόμη και για λίγες ημέρες, προκειμένουν να εξοικονομήσετε περισσότερα. Συχνά η μετατόπιση των ημερομηνιών ακόμη και κατά μία ημέρα ή η αλλαγή από ένα εξαήμερο ταξίδι σε επταήμερο μπορεί να μειώσει την τιμή στο μισό. Αν δεν μπορείτε να είστε ευέλικτοι με το πότε πετάτε, τουλάχιστον να είστε ευέλικτοι με το πού πετάτε. Με τομ τρόπο αυτό επίσης, πιθανότατα θα βρείτε ακόμη και κάποιους ενδιαφέροντες προορισμούς που ούτε καν είχατε σκεφτεί! 

Αξίζει να περιμένετε για τις προσφορές της τελευταίας στιγμής;

Οι προσφορές της τελευταίας στιγμής έχουν τη φήμη ότι είναι μια φτηνή επιλογή, αλλά στην πραγματικότητα, σπάνια συμβαίνει αυτό. Ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνετε κράτηση νωρίς, ακόμη και μέχρι και ένα χρόνο πριν. Οι θέσεις στις πτήσεις τείνουν να είναι φθηνότερες όταν απελευθερώνονται για πρώτη φορά (συνήθως περίπου ένα χρόνο πριν από την πραγματική πτήση, αλλά μερικές φορές και νωρίτερα). Έτσι, μπείτε στο διαδίκτυο μόλις οι πτήσεις βγουν προς πώληση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών ή αν το ταξίδι σας συμπίπτει με κάποιο μεγάλο γεγονός στην περιοχή που επισκέπτεστε. Οι τιμές αυτές θα εκτοξευθούν γρήγορα, οπότε προλάβετε πριν από τον συνωστισμό. Το κόστος μπορεί να πέσει ξανά πριν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες της αναχώρησης της πτήσης. Ωστόσο, αυτό μάλλον δεν είναι ένα ρίσκο που αξίζει να πάρετε, καθώς υπάρχει πιθανότητα οι τιμές να μην πέσουν καθόλου (αν πρόκειται για μια δημοφιλή πτήση) ή να εξαντληθούν πριν πάρετε το εισιτήριό σας. Κάντε το τεστ για παράδειγμα με τα αεροπορικα θεσσαλονικη αθηνα και απολαύστε τις τιμές που μπορείτε να βρείτε, όσο πιο νωρίς κλείσετε ένα εισιτήριο.

Ταξίδι την Τρίτη, την Τετάρτη ή το Σάββατο;

Ποιες είναι οι φθηνότερες ημέρες για να ταξιδέψετε; Σε γενικές γραμμές, η Τρίτη, η Τετάρτη και το Σάββατο είναι οι φθηνότερες ημέρες για να ταξιδέψετε. Η Παρασκευή και η Κυριακή είναι συνήθως οι πιο ακριβές ημέρες. Βέβαια, αυτό δεν αποτελεί πάντα γενικά κανόνα, καθώς φτηνές πτήσεις μπορεί να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή και για αυτό θα πρέπει να είστε πάντα σε εγρήγορση.

Όλοι οι αερομεταφορείς στο πιάτο σας, γίνεται; 

Είτε πρόκειται για μια ρομαντική απόδραση το Σαββατοκύριακο, είτε για οικογενειακές διακοπές, είτε για ένα ταξιδάκι στον προορισμό των ονείρων σας, οι πλατφόρμες συγκέντρωσης εισιτήριων όλων των αερομεταφορέων θα σας φανούν σωτήριες. Οι περισσότερες από αυτές, όπως για παράδειγμα και η eSky.gr συνεργάζονται με μια μεγάλη ποικιλία αεροπορικών εταιρειών και ταξιδιωτικών παρόχων για να προσφέρουν τις καλύτερες επιλογές για φθηνα αεροπορικα εισητηρια, όποιος κι αν είναι ο προορισμός σας. Περιηγηθείτε εύκολα ανά ημερομηνία ταξιδιού ή, αν είστε ευέλικτοι, μπορεί να σας βοηθήσουν να βρείτε τη φθηνότερη εποχή για να ταξιδέψετε. Τέλος μπορείτε να ανακαλύψετε και ειδικές προσφορές ξενοδοχείων, επιλογές ενοικίασης αυτοκινήτων χαμηλού κόστους, πακέτα διακοπών, ταξιδιωτικές συμβουλές και πολλά άλλα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα