To όνειρο των choco lovers, τα μαλακά και γεμάτα σοκολάτα μπισκοτάκια, θέλουν μόνο 20 λεπτά προετοιμασία.
Υλικά
Μερίδες: περίπου 700 γρ.
2 κούπες μερέντα
2 αυγά
1 κάψουλα βανίλιας
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για το πλάσιμο
Διαδικασία
- Για τα μπισκότα με μερέντα, βάζουμε τη 1 κούπα μερέντα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα.
- Προσθέτουμε στο μείγμα τη βανίλια και λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας.
- Αλευρώνοντας τα χέρια μας συνεχώς, γιατί η συγκεκριμένη ζύμη είναι κολλώδης, πλάθουμε γρήγορα μικρές, ισομεγέθεις μπάλες, βάρους περίπου 30 γρ. Αν πλάσουμε μπισκότα μεγαλύτερου μεγέθους, αυξάνουμε το χρόνο ψησίματος.
- Τις ακουμπάμε στη λαμαρίνα, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά.
- Κολλάμε τα μπισκότα ανά δύο με λίγη μερέντα (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού) από τη δεύτερη κούπα που έχουμε κρατήσει.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom