bakaliaros
Μπακαλιάρος σκορδαλιά - Μια παραδοσιακή συνταγή για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου

Αυτή η εύκολη συνταγή δεν γίνεται με παστό μπακαλιάρο, αλλά με κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου, που είναι ελαφρώς αλατισμένο και δεν χρειάζεται ξαλμύρισμα. Ούτε κουρκούτι έχει.

Απλώς αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο και τον τηγανίζουμε.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  1,5 κιλό μπακαλιάρος φιλέτο, κατεψυγμένος (ελαφρώς αλατισμένος), ξεπαγωμένος, καθαρισμένος και κομμένος σε κομμάτια 15 εκ.

  •  λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  2 λεμόνια, κομμένα στη μέση
  •  λάδι για τηγάνισμα

Για τη σκορδαλιά

  •  1 κιλό ψωμί καλής ποιότητας, ιδανικά λευκό προζυμένιο

  •  1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη

  •  1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

  •  1/3 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο

  •  60 ml ξίδι λευκό

  •  120 ml ηλιέλαιο

  •  350 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

  • Για τον μπακαλιάρο σκορδαλιά, ξεκινάμε και πλένουμε καλά τον μπακαλιάρο, τον βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν τα νερά καλά, τον αλευρώνουμε και βάζουμε ένα τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο στη φωτιά να κάψει (το λάδι θα πρέπει να είναι τόσο ώστε ο μπακαλιάρος να κολυμπάει μέσα).
  • Ρίχνουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο καυτό λάδι και τα τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν για περίπου 3-4 λεπτά, ανάλογα με το πάχος και το πόσο ξεροψημένα τα θέλουμε.
  • Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με κομμένο λεμόνι και σκορδαλιά.

Σκορδαλιά

  • Πολτοποιούμε το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο στον πολυκόφτη, χτυπώντας τα καλά μέχρι να ασπρίσουν.

  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε άλλο σκεύος και καθαρίζουμε τον πολυκόφτη.

  • Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό, το στύβουμε καλά και το θρυμματίζουμε στον πολυκόφτη μέχρι να γίνει ψιλά ψίχουλα.

  • Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το ξίδι και το ηλιέλαιο και τα δουλεύουμε καλά μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.

  • Προσθέτουμε το μείγμα του σκόρδου και τα χτυπάμε ξανά όλα μαζί μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.

  • Ελέγχουμε τη γεύση και διορθώνουμε, αν χρειάζεται, προσθέτοντας επιπλέον λάδι, σκόρδο, ξίδι ή αλάτι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κουζίνα
Ντουλάπια της κουζίνας: Πώς να εξαφανίσετε το επίμονο λίπος χωρίς χημικά και έξοδα
Ντουλάπια της κουζίνας: Το απλό κόλπο για να εξαφανιστούν τα λίπη σε χρόνο ρεκόρ με 1 βασικό υλικό
Ντουλάπια της κουζίνας: Πώς να εξαφανίσετε το επίμονο λίπος χωρίς χημικά και έξοδα
Πατάτες
Ξεχάστε τον παραδοσιακό φούρνο: Το κόλπο των σεφ για «ψητή» πατάτα σε κάτω από 10 λεπτά
Ούτε φούρνος ούτε κουζίνα: To κόλπο των σεφ για να μαγειρέψετε μια πατάτα στο φούρνο σε λιγότερο από 10 λεπτά
Ξεχάστε τον παραδοσιακό φούρνο: Το κόλπο των σεφ για «ψητή» πατάτα σε κάτω από 10 λεπτά
prosfygopoula
ΕΛΜΕ Πειραιά: Δικαίωση για τις Τάξεις Υποδοχής Προσφύγων – «Συνεχίζουμε τον αγώνα»
«Τα τεράστια προβλήματα που αφορούν την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων παραμένουν»
ΕΛΜΕ Πειραιά: Δικαίωση για τις Τάξεις Υποδοχής Προσφύγων – «Συνεχίζουμε τον αγώνα»