αλάτι
Σημάδια ότι το έχετε παρακάνει με το αλάτι

Είναι ένα πολύ δημοφιλές συστατικό μαγειρικής. Μάλιστα, υπάρχει και σε μη επεξεργασμένα τρόφιμα όπως τα λαχανικά, τα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς, τα κρέατα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και γαλακτοκομικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αλάτι βοηθά στη χαλάρωση και τη σύσπαση των μυών και εξισορροπεί τα μέταλλα και το νερό που προσλαμβάνουμε.

Ωστόσο, ο οργανισμός χρειάζεται μια μικρή ποσότητα νατρίου καθημερινά.

Θα πρέπει να λαμβάνουμε περίπου 1.500 mg από αυτό κάθε μέρα, αλλά οι περισσότεροι λαμβάνουμε παραπάνω από τη διπλάσια ποσότητα.

Το πολύ αλάτι μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακές παθήσεις και υψηλή αρτηριακή πίεση. Το πιο σωστό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δούμε πάνω μας τα συμπτώματα ότι τρώμε πολύ αλάτι, για να προλάβουμε τα συμπτώματα των παραπάνω παθήσεων.

Φούσκωμα

Το φούσκωμα είναι μια από τις πιο κοινές βραχυπρόθεσμες συνέπειες της υπερβολικής κατανάλωσης αλατιού. Αυτό συμβαίνει επειδή το αλάτι βοηθά το σώμα μας να συσσωρεύσει νερό. Τα τρόφιμα δεν χρειάζεται να έχουν αλμυρή γεύση για να είναι πλούσια σε νάτριο.

Η αρτηριακή σας πίεση είναι υψηλή

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, αλλά ένας μπορεί να είναι το υπερβολικό αλάτι. Η αλλαγή της αρτηριακής πίεσης συμβαίνει μέσω των νεφρών σας. Το υπερβολικό αλάτι, τους το κάνει πιο δύσκολο να απαλλαγούν από υγρά που δεν χρειάζεστε. Ως αποτέλεσμα, η αρτηριακή πίεση ανεβαίνει.

Διψάτε πολύ

Αν διψάτε πολύ τον τελευταίο καιρό, θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι τρώτε πολύ αλάτι. Όταν συμβεί αυτό, αφυδατώνεστε. Το σώμα σας τραβάει νερό από τα κύτταρα και μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε έντονη δίψα. Το πόσιμο νερό θα βοηθήσει στην εξουδετέρωση αυτού του αλατιού.

Πηγαίνετε συχνότερα στην τουαλέτα

Το περισσότερο αλάτι στον οργανισμό θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερα ταξίδια στην τουαλέτα. Και αυτό είναι άμεσο αποτέλεσμα της προηγούμενης παραγράφου.

Έχετε πάρει βάρος

Όταν κατακρατείτε νερό, μπορεί να πάρετε βάρος. Αν έχετε βάλει κιλά γρήγορα σε διάστημα μιας εβδομάδας ή ακόμα και μέσα σε λίγες μέρες, μπορεί να οφείλεται στο ότι καταναλώνετε πολύ αλάτι.

Δεν κοιμάστε καλά

Αν τρώτε πολύ αλάτι με το βραδινό σας, αυτό μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον ύπνο σας. Τα σημάδια μπορεί να κυμαίνονται από ανήσυχο ύπνο, να ξυπνάτε συχνά τη νύχτα και να μην αισθάνεστε ξεκούραστοι το πρωί.

Ενοχλήσεις στο στομάχι

Αν το πολύ αλάτι στη διατροφή σάς κάνει να αφυδατωθείτε, μπορεί να αισθάνεστε ναυτία ή να έχετε διάρροια. Το να πίνετε άφθονο νερό μπορεί να σας βοηθήσει να ενυδατώσετε τα κύτταρα σας και να αισθανθείτε καλύτερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέσα από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής μπορούν να δουν ποια τμήματα τελικά είναι ανταγωνιστικά
Τι λέει σήμερα σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέσα από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής μπορούν να δουν ποια τμήματα τελικά είναι ανταγωνιστικά
ekpaideysi_apostasi_online.jpg
Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα από την Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας
Τα διαδικτυακά μαθήματα απευθύνονται σε οποιονδήποτε, χωρίς να προαπαιτούνται γνώσεις Πληροφορικής ή άλλες προϋποθέσεις συμμετοχής.
Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα από την Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας