Πετάξατε την απόδειξη των διοδίων; Αφαίρεση της άδειας οδήγησης, για εξήντα (60) ημέρες!
Διόδια: Τι προβλέπει ο νόμος για όσους πετάνε τις αποδείξεις

Την ώρα που η «έξοδος» των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας συνεχίζεται σήμερα Κυριακή.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, το Σάββατο (25/2) από τις 06:00 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 76.408 αυτοκίνητα (46.600 προς Κόρινθο και 29.808 προς Λαμία).

Επιπρόσθετα, την Παρασκευή (24/2) από τις 06:00 το πρωί μέχρι σήμερα (25/2) τις 06:00 το πρωί 65.000 αυτοκίνητα πέρασαν τα διόδια προς Κόρινθο και 52.826 αυτοκίνητα προς Λαμία.

Όμως η έξοδος των εκδρομέων ήρθε να υπενθυμίσει ένα διαχρονικό πρόβλημα για τους ελληνικούς δρόμους που δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι κάποιοι οδηγοί θεωρούν ότι ο δρόμος είναι ένας απέραντος κάδος σκουπιδιών όπου μπορούν να πετάξουν την απόδειξη από τα διόδια και άλλα αντικείμενα από το παράθυρο.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων πριν και μετά τους σταθμούς διοδίων έχουν μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.

Τι προβλέπει ο νόμος για όσους πετάνε αντικείμενα από το παράθυρο

Όμως αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν όσοι έχουν αυτό το κακό συνήθειο είναι ότι ο νόμος έχει προβλέψει για κάτι τέτοιο και  επιφυλάσσει αυστηρή τιμωρία.

Αναφορά στο αδίκημα της απόρριψης αντικειμένου από όχημα γίνεται στην παράγραφο 3 του Άρθρου 12 με τίτλο «Γενικές διατάξεις», ο οποίος μας παραπέμπει στην παράγραφο 1 του άρθρου 29. του νόμου 4530/ 2018, με τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις».

«Οι οδηγοί πάσης φύσεως οχημάτων που απορρίπτουν εκτός του οχήματός τους αντικείμενα ή ουσίες που ρυπαίνουν ή που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά ή ατύχημα, όπως τσιγάρα, τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης, από το βεβαιούντα την παράβαση, για εξήντα (60) ημέρες».

Αρμόδια για σχετικούς ελέγχους είναι η Τροχαία, ωστόσο η συγκεκριμένη παράβαση μπορεί να βεβαιωθεί από οποιαδήποτε αστυνομική υπηρεσία, ενώ στην περίπτωση του τσιγάρου, δικαίωμα επιβολής προστίμου έχει και η Πυροσβεστική.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα