gipedo
Ο νεαρός ένιωσε αδιαθεσία και μετά από λίγα λεπτά, κατέρρευσε

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 20χρονος που κατέρρευσε στα 5Χ5, με τους γιατρούς να συνεχίζουν τις προσπάθειες τους προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή.

Μάλιστα, ο Κώστας Μαυροχωριδηςεκπαιδευτής καταδύσεων και Πρώτων Βοηθειών, αλλά και ένας από τους ανθρώπους που έσπευσαν να διασώσουν τον άτυχο 20χρονο, δήλωσε σήμερα πως «είδα το παιδί “πεθαμένο”, χωρίς να έχει καθόλου αναπνοή».

Ο κ. Μαυροχωρίδης, δήλωσε μεταξύ άλλων πως ο ίδιος βρίσκονταν στο σημείο για να παρακολουθήσει έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα του γιου του.

«Ξαφνικά, είδα τον έναν κόουτς να τρέχει προς τα γραφεία και μετά είδα τον κ. Στέλιο Ναβροζίδη να τρέχει με έναν απινιδωτή στα χέρια του».

Ο εκπαιδευτής καταδύσεων και Πρώτων Βοηθειών μόλις είδε το παιδί κάτω, όπως είπε, το τράβηξε, του έκανε ΚΑΡΠΑ και έπειτα έγινε η χρήση του απινιδωτή, ενός εργαλείου που αποδείχθηκε προφανώς καθοριστικό για την ανάνηψη του άτυχου 20χρονου που χαροπαλεύει στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Θυμίζουμε ότι ο νεαρός ένιωσε αδιαθεσία και μετά από λίγα λεπτά, κατέρρευσε.

Το χρονικό της κατάρρευσης του άτυχου νέου και οι τιτάνιες προσπάθειες για τη διάσωση του

Θυμίζουμε ότι ο νεαρός που έχει καταγωγή από τη Βέροια, την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο σε γηπεδάκι επί της Αγίου Δημητρίου, ανάμεσα από τις εγκαταστάσεις του Ηρακλή, αισθάνθηκε αρχικά μια ζάλη και για λίγο σάστισε και σταμάτησε.

Κάθισε στον πάγκο και έπειτα από λίγο σηκώθηκε, αναφέροντας πως αισθάνεται καλύτερα. Ωστόσο, μόλις σηκώθηκε, λιποθύμησε.

«Με φωνάξαν και μου είπαν ότι κάποιο παιδί έχασε τις αισθήσεις του», είπε ο φυσιοθεραπευτής των τμημάτων του ΓΣ “Ηρακλής”, Στέλιος Ναβροζίδης, υπογραμμίζοντας πως είδε το παιδί αναίσθητο.

Σύμφωνα με τον κ. Ναβροζίδη, η προσπάθεια για τη διάσωση του νεαρού, κράτησε 5 με 10 λεπτά.

«Δόξα το Θεό, στις εγκαταστάσεις του Ηρακλή, έχουμε απινιδωτή», τόνισε, καταδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο του συγκεκριμένου εργαλείου, τη στιγμή μάλιστα που ήδη αντικαθίστανται τα ηλεκτρόδια και του απινιδωτή, προκειμένου να βρίσκεται σε ετοιμότητα όλος ο εξοπλισμός του ΓΣ «Ηρακλής», σε περίπτωση που συμβεί ξανά κάποιο παρόμοιο, δυσάρεστο περιστατικό.

«Είμαστε γονείς και αγωνιούσαμε κι εμείς για την κατάσταση του παιδιού», ανέφερε ακόμη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ατ
Οι αταξίες του ιδιωτικού σχολείου του «βουνού» Ataxia στο Στείρι Βοιωτίας
Οι απογοητευμένοι γονείς που αναγκάστηκαν να πάρουν τα παιδιά τους από το αυτοαποκαλούμενο πρώτο «δημοκρατικό σχολείο του βουνού» και τα αναπάντητα...
Οι αταξίες του ιδιωτικού σχολείου του «βουνού» Ataxia στο Στείρι Βοιωτίας
ELLINIKHGLOSSA
Γλώσσα: Ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιεί όλη η ανθρωπότητα
Ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας είναι τεράστιος, όπως αποδεικνύουν οι δεκάδες λέξεις που δανείσαμε παγκοσμίως για να έχουν να συνεννοούνται οι...
Γλώσσα: Ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιεί όλη η ανθρωπότητα