gipedo
Ο νεαρός ένιωσε αδιαθεσία και μετά από λίγα λεπτά, κατέρρευσε

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 20χρονος που κατέρρευσε στα 5Χ5, με τους γιατρούς να συνεχίζουν τις προσπάθειες τους προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή.

Μάλιστα, ο Κώστας Μαυροχωριδηςεκπαιδευτής καταδύσεων και Πρώτων Βοηθειών, αλλά και ένας από τους ανθρώπους που έσπευσαν να διασώσουν τον άτυχο 20χρονο, δήλωσε σήμερα πως «είδα το παιδί “πεθαμένο”, χωρίς να έχει καθόλου αναπνοή».

Ο κ. Μαυροχωρίδης, δήλωσε μεταξύ άλλων πως ο ίδιος βρίσκονταν στο σημείο για να παρακολουθήσει έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα του γιου του.

«Ξαφνικά, είδα τον έναν κόουτς να τρέχει προς τα γραφεία και μετά είδα τον κ. Στέλιο Ναβροζίδη να τρέχει με έναν απινιδωτή στα χέρια του».

Ο εκπαιδευτής καταδύσεων και Πρώτων Βοηθειών μόλις είδε το παιδί κάτω, όπως είπε, το τράβηξε, του έκανε ΚΑΡΠΑ και έπειτα έγινε η χρήση του απινιδωτή, ενός εργαλείου που αποδείχθηκε προφανώς καθοριστικό για την ανάνηψη του άτυχου 20χρονου που χαροπαλεύει στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Θυμίζουμε ότι ο νεαρός ένιωσε αδιαθεσία και μετά από λίγα λεπτά, κατέρρευσε.

Το χρονικό της κατάρρευσης του άτυχου νέου και οι τιτάνιες προσπάθειες για τη διάσωση του

Θυμίζουμε ότι ο νεαρός που έχει καταγωγή από τη Βέροια, την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο σε γηπεδάκι επί της Αγίου Δημητρίου, ανάμεσα από τις εγκαταστάσεις του Ηρακλή, αισθάνθηκε αρχικά μια ζάλη και για λίγο σάστισε και σταμάτησε.

Κάθισε στον πάγκο και έπειτα από λίγο σηκώθηκε, αναφέροντας πως αισθάνεται καλύτερα. Ωστόσο, μόλις σηκώθηκε, λιποθύμησε.

«Με φωνάξαν και μου είπαν ότι κάποιο παιδί έχασε τις αισθήσεις του», είπε ο φυσιοθεραπευτής των τμημάτων του ΓΣ “Ηρακλής”, Στέλιος Ναβροζίδης, υπογραμμίζοντας πως είδε το παιδί αναίσθητο.

Σύμφωνα με τον κ. Ναβροζίδη, η προσπάθεια για τη διάσωση του νεαρού, κράτησε 5 με 10 λεπτά.

«Δόξα το Θεό, στις εγκαταστάσεις του Ηρακλή, έχουμε απινιδωτή», τόνισε, καταδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο του συγκεκριμένου εργαλείου, τη στιγμή μάλιστα που ήδη αντικαθίστανται τα ηλεκτρόδια και του απινιδωτή, προκειμένου να βρίσκεται σε ετοιμότητα όλος ο εξοπλισμός του ΓΣ «Ηρακλής», σε περίπτωση που συμβεί ξανά κάποιο παρόμοιο, δυσάρεστο περιστατικό.

«Είμαστε γονείς και αγωνιούσαμε κι εμείς για την κατάσταση του παιδιού», ανέφερε ακόμη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταξη
Εγγραφές μαθητών στα Δημόσια Λύκεια 2026/27: Οδηγίες βήμα – βήμα για εύκολη εγγραφή χωρίς προβλήματα
Η διαδικασία μπορεί να είναι απλή, αλλά απαιτεί σωστή προετοιμασία. Οι γονείς καλούνται να κινηθούν έγκαιρα, να ελέγξουν τα στοιχεία τους και να...
Εγγραφές μαθητών στα Δημόσια Λύκεια 2026/27: Οδηγίες βήμα – βήμα για εύκολη εγγραφή χωρίς προβλήματα
τραμπ
Τραμπ: «Δεν μπορούσα να αφήσω τρελούς να έχουν πυρηνικά» – Δέκα ημέρες παράταση στο Ιράν εν μέσω κλιμάκωσης των συγκρούσεων
Από την πλευρά της Τεχεράνης, μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ετοιμότητα έως και 1.000.000 στρατιωτών για πιθανή χερσαία σύγκρουση με τις δυνάμεις...
Τραμπ: «Δεν μπορούσα να αφήσω τρελούς να έχουν πυρηνικά» – Δέκα ημέρες παράταση στο Ιράν εν μέσω κλιμάκωσης των συγκρούσεων
βιβλία
Τι σημαίνει η λέξη "ουτιδανός" και γιατί δεν τη συναντάμε συχνά
Υπάρχουν λέξεις της ελληνικής γλώσσας που, παρότι έχουν βαθιές ρίζες στην αρχαιότητα, έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από την καθημερινή χρήση.
Τι σημαίνει η λέξη "ουτιδανός" και γιατί δεν τη συναντάμε συχνά