Ήταν 9 Φεβρουαρίου, όταν η 18χρονη τότε Στάλω Ιωάννου δέχεται ένα τηλεφώνημα και φεύγει χαρούμενη από το σπίτι της με το μηχανάκι της, δεν επέστρεψε ποτέ.
Στις 13 Φεβρουαρίου του 1994 εντοπίζεται νεκρή από κυνηγό σε απόμερη αγροτική περιοχή της Κύπρου. Η άτυχη κοπέλα βρέθηκε στραγγαλισμένη με τη ζώνη του παντελονιού της δεμένη στον λαιμό της, ημίγυμνη και σεξουαλικά κακοποιημένη με διάφορα μέσα με τραύματα σε όλο της το κορμί.
Η 18χρονη Στάλω Ιωάννου είχε πέσει στα χέρια «σαδιστών». Η δολοφονία της νεαρής κοπέλας θεωρείται μέχρι και σήμερα το πιο στυγερό έγκλημα στα χρονικά της Κύπρου.
Το θύμα πέρασε τόσο φρικτές ώρες στα χέρια των βασανιστών της που ο θάνατος αποτελούσε λύτρωση. Σύμφωνα με τις ιατροδικαστική έρευνα η κοπέλα έφερε κατάγματα σε όλο της το σώμα και κακοποιήσεις στα γεννητικά της όργανα.
Ενώ η 19χρονη ήταν ακόμη ζωντανή, της έσπασαν τα κόκαλα και τοποθέτησαν στα γεννητικά της όργανα ένα κομμάτι ξύλο και το έσπρωχναν γυρίζοντας το με μανία στον κόλπο της. Αιτία θανάτου του θύματος ήταν ο στραγγαλισμός της. Μόνο που οι βασανιστές δεν αρκέστηκαν σε όλα όσα είχαν ήδη κάνει αλλά πέρασαν πάνω από το νεκρό σώμα της με το αμάξι τους.
Οι δράστες δεν συνελήφθησαν ποτέ.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ