Πώς γίνεται σωστά η διενέργεια rapid test στο σπίτι

Στην ΕΡΤ μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στον αποτελεσματικό τρόπο διενέργειας rapid test στο σπίτι.

Όπως τόνισε «η διαδικασία λήψης πρέπει να είναι βαθιά από τη μύτη, αρκετή ώρα, αν είναι δυνατόν και από τα δυο ρουθούνια και με αρκετό υλικό».

Rapid Test

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, αναφέρθηκε στο θέμα της αποτελεσματικότητας των rapid test αναφορικά με τις παραλλαγές του κορονοϊού.

«Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι δεν έχει αλλάξει σημαντικά η ακρίβεια αυτών των τεστ. Δεν είναι τελεια όμως είναι αρκετή σε επίπεδο screening (παρακολούθησης) στο σπίτι. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι πιο σημαντικό από την ακρίβεια του τεστ είναι η διαδικασία λήψης» είπε ο κ. Τζανάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η διαδικασία λήψης πρέπει να είναι βαθιά από τη μύτη, αρκετή ώρα, αν είναι δυνατόν και από τα δυο ρουθούνια και με αρκετό υλικό. Αυτό που βλέπω καμία φορά ότι κάποιος βάζει για ένα δευτερόλεπτο στην άκρη της μύτης το στυλεό και νομίζει ότι έκανε τεστ είναι αστείο. Πρέπει η λήψη να γίνεται σωστά».

«Νομίζω ότι ο φετινός χειμώνας έχει μεγάλες διάφορες από τους υπόλοιπους. Μας βρίσκει σε ένα ανοσολογικό στάτους, σαν κοινότητα τελείως διαφορετικό από ό,τι είμασταν πριν από τον κορονοϊό. Λίγο ανοχύρωτους και με το ανοσοποιητικό μας απροετοίμαστο. Υπό την έννοια αυτή, πιστεύω, ότι θα πρέπει να μας προβληματίζει και να προσέχουμε ακόμα το γεγονός μην έχουμε μια επιπλέον αιχμή πανδημίας της γρίπης τους επόμενους μήνες. Αντί δηλαδή να έχουμε μια […] πανδημική καμπύλη, να έχουμε μια δικόρυφη πανδημική καμπύλη μέσα στο χειμώνα. Ελπίζω ότι δεν θα γίνει αυτό» σχολίασε ο κ. Τζανάκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

δεναξα
Αποκαλυπτική Μαρία Δεναξά: Η πολιτική και κοινωνική κρίση στη Γαλλία, θρυαλλίδα παγκόσμιας δυστοπίας
Μια δημοσιογράφος που λέει τα πράγματα με το όνομα τους
Αποκαλυπτική Μαρία Δεναξά: Η πολιτική και κοινωνική κρίση στη Γαλλία, θρυαλλίδα παγκόσμιας δυστοπίας
επανασταση 1821
25η Μαρτίου 1821: Το ιστορικό μιας παραχάραξης…μέρες που έρχονται!
Μέσα στους πολλούς εθνικούς μύθους στην Ελλάδα η ίδια η επέτειος της 25ης Μαρτίου κατέχει ξεχωριστή θέση σαν παράδειγμα διαστρέβλωσης των γεγονότων...
25η Μαρτίου 1821: Το ιστορικό μιας παραχάραξης…μέρες που έρχονται!