Τζανάκης: Πώς γίνεται σωστά το rapid test στο σπίτι
Πώς γίνεται σωστά η διενέργεια rapid test στο σπίτι

Στην ΕΡΤ μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στον αποτελεσματικό τρόπο διενέργειας rapid test στο σπίτι.

Όπως τόνισε «η διαδικασία λήψης πρέπει να είναι βαθιά από τη μύτη, αρκετή ώρα, αν είναι δυνατόν και από τα δυο ρουθούνια και με αρκετό υλικό».

Rapid Test

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, αναφέρθηκε στο θέμα της αποτελεσματικότητας των rapid test αναφορικά με τις παραλλαγές του κορονοϊού.

«Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι δεν έχει αλλάξει σημαντικά η ακρίβεια αυτών των τεστ. Δεν είναι τελεια όμως είναι αρκετή σε επίπεδο screening (παρακολούθησης) στο σπίτι. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι πιο σημαντικό από την ακρίβεια του τεστ είναι η διαδικασία λήψης» είπε ο κ. Τζανάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η διαδικασία λήψης πρέπει να είναι βαθιά από τη μύτη, αρκετή ώρα, αν είναι δυνατόν και από τα δυο ρουθούνια και με αρκετό υλικό. Αυτό που βλέπω καμία φορά ότι κάποιος βάζει για ένα δευτερόλεπτο στην άκρη της μύτης το στυλεό και νομίζει ότι έκανε τεστ είναι αστείο. Πρέπει η λήψη να γίνεται σωστά».

«Νομίζω ότι ο φετινός χειμώνας έχει μεγάλες διάφορες από τους υπόλοιπους. Μας βρίσκει σε ένα ανοσολογικό στάτους, σαν κοινότητα τελείως διαφορετικό από ό,τι είμασταν πριν από τον κορονοϊό. Λίγο ανοχύρωτους και με το ανοσοποιητικό μας απροετοίμαστο. Υπό την έννοια αυτή, πιστεύω, ότι θα πρέπει να μας προβληματίζει και να προσέχουμε ακόμα το γεγονός μην έχουμε μια επιπλέον αιχμή πανδημίας της γρίπης τους επόμενους μήνες. Αντί δηλαδή να έχουμε μια […] πανδημική καμπύλη, να έχουμε μια δικόρυφη πανδημική καμπύλη μέσα στο χειμώνα. Ελπίζω ότι δεν θα γίνει αυτό» σχολίασε ο κ. Τζανάκης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

EKTAKTO
Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης: Διατάζει το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα - «Ανεπαρκή τα μέσα προστασίας άμαχων»
Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης διέταξε το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα
Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης: Διατάζει το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα - «Ανεπαρκή τα μέσα προστασίας άμαχων»
ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Παραδεχθείτε ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε με την ακρίβεια
«Προφανώς σας συμβουλεύουν οι δημοσιονομικά ενάρετοι της κυβέρνησης Καραμανλή που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία»
Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Παραδεχθείτε ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε με την ακρίβεια