Τζανάκης: Πώς γίνεται σωστά το rapid test στο σπίτι
Πώς γίνεται σωστά η διενέργεια rapid test στο σπίτι

Στην ΕΡΤ μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στον αποτελεσματικό τρόπο διενέργειας rapid test στο σπίτι.

Όπως τόνισε «η διαδικασία λήψης πρέπει να είναι βαθιά από τη μύτη, αρκετή ώρα, αν είναι δυνατόν και από τα δυο ρουθούνια και με αρκετό υλικό».

Rapid Test

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, αναφέρθηκε στο θέμα της αποτελεσματικότητας των rapid test αναφορικά με τις παραλλαγές του κορονοϊού.

«Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι δεν έχει αλλάξει σημαντικά η ακρίβεια αυτών των τεστ. Δεν είναι τελεια όμως είναι αρκετή σε επίπεδο screening (παρακολούθησης) στο σπίτι. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι πιο σημαντικό από την ακρίβεια του τεστ είναι η διαδικασία λήψης» είπε ο κ. Τζανάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η διαδικασία λήψης πρέπει να είναι βαθιά από τη μύτη, αρκετή ώρα, αν είναι δυνατόν και από τα δυο ρουθούνια και με αρκετό υλικό. Αυτό που βλέπω καμία φορά ότι κάποιος βάζει για ένα δευτερόλεπτο στην άκρη της μύτης το στυλεό και νομίζει ότι έκανε τεστ είναι αστείο. Πρέπει η λήψη να γίνεται σωστά».

«Νομίζω ότι ο φετινός χειμώνας έχει μεγάλες διάφορες από τους υπόλοιπους. Μας βρίσκει σε ένα ανοσολογικό στάτους, σαν κοινότητα τελείως διαφορετικό από ό,τι είμασταν πριν από τον κορονοϊό. Λίγο ανοχύρωτους και με το ανοσοποιητικό μας απροετοίμαστο. Υπό την έννοια αυτή, πιστεύω, ότι θα πρέπει να μας προβληματίζει και να προσέχουμε ακόμα το γεγονός μην έχουμε μια επιπλέον αιχμή πανδημίας της γρίπης τους επόμενους μήνες. Αντί δηλαδή να έχουμε μια […] πανδημική καμπύλη, να έχουμε μια δικόρυφη πανδημική καμπύλη μέσα στο χειμώνα. Ελπίζω ότι δεν θα γίνει αυτό» σχολίασε ο κ. Τζανάκης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molyvi_tetradio.jpg
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας
ΣΥΝΕΚ Κέρκυρας: «Μένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι η αξιολόγηση πρέπει να καταργηθεί με αγώνα πανεκπαιδευτικό , συγκροτημένο μέσα από την ΟΛΜΕ και...
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας