Δράσεις για την ψηφιακή ενδυνάμωση ατόμων άνω των 60 ετών σε Αθήνα, Ιωάννινα και Θερμαϊκό

Η δράση «3η e-λικία: Ψηφιακή ενδυνάμωση και ανάπτυξη ψηφιακών ικανοτήτων» βρίσκεται σε εξέλιξη στους δήμους Αθηναίων, Ιωαννιτών και Θερμαϊκού, ώστε οι πολίτες άνω των 60 ετών να έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, να είναι ενεργοί και να νιώθουν ψηφιακά ασφαλείς στην καθημερινή διάδρασή τους μέσω υπολογιστή και στο διαδίκτυο.

Όπως ανακοινώνει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το πρόγραμμα υλοποιείται, υπό την εποπτεία του, από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ - GRNET). «Στηρίζεται στη δημιουργία και λειτουργία "Ψηφιακών Γωνιών" σε επιλεγμένα σημεία των δήμων, όπου δημότες άνω των 60 ετών μπορούν να απευθύνονται και να συμμετέχουν στο δωρεάν πρόγραμμα Ψηφιακής Ενδυνάμωσης και Εκπαίδευσης. Η υλοποίησή της υποστηρίζεται από ειδικά εκπαιδευμένους "Ψηφιακούς Βοηθούς - Εκπαιδευτές", οι οποίοι καθοδηγούν, εκπαιδεύουν και υποστηρίζουν τους δημότες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το αρμόδιο υπουργείο.

Στόχος της δράσης είναι η εξοικείωση των πολιτών και, επακόλουθα, η χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχει ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, καθώς και η ανάπτυξη των αντίστοιχων ψηφιακών ικανοτήτων. «Ταυτόχρονα, να μπορούν να επικοινωνούν και να δικτυώνονται με τα προσφιλή και αγαπημένα τους πρόσωπα μέσω των σύγχρονων ψηφιακών μέσων επικοινωνίας και κοινωνικών δικτύων με αυτοπεποίθηση, ασφάλεια και εμπιστοσύνη στα ψηφιακά μέσα και στις νέες τεχνολογίες» αναφέρει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η δράση ξεκίνησε πιλοτικά τον Ιούνιο του 2022 στους δήμους Καβάλας και Φλώρινας όπου κατέγραψε μεγάλη συμμετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία του φορέα υλοποίησης. Η δεύτερη φάση της πιλοτικής λειτουργίας που ανακοινώνεται σήμερα έρχεται σε υλοποίηση της προγραμματικής συμφωνίας που υπέγραψαν οι δήμοι Αθηναίων, Ιωαννιτών και Θερμαϊκού με το ΕΔΥΤΕ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «3ης e-λικία»: act.nationaldigitalacademy.gov.gr/3elikia/

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΟΠΣΥΔ - Αναπληρωτές: Οδηγίες εγγραφής αναπληρωτών

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

μετρό Πειραιάς
Μετρό Πειραιά: Παρέμβαση Ντογιάκου μετά από δημοσίευμα για εισροή θαλασσινού νερού σε σήραγγα
Παρέμβαση Ντογιάκου μετά από δημοσίευμα για εισροή θαλασσινού νερού σε σήραγγα του μετρό Πειραιά
Μετρό Πειραιά: Παρέμβαση Ντογιάκου μετά από δημοσίευμα για εισροή θαλασσινού νερού σε σήραγγα