άλκης καμπάνος
«Είμαι η μητέρα του, κοιτάξτε με! Στα μάτια μου θα δείτε το παιδί μου», είπε η μητέρα του 19χρονου Άλκη

«Είμαι η μητέρα του Άλκη, κοιτάξτε με!» φώναξε οργισμένη η μητέρα του δολοφονημένου Άλκη, Μελίνα προς τους κατηγορουμένους, στην κατάθεσή της στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

«Σηκώστε το κεφάλι! Αν είχαν μια σταγόνα αλήθειας θα με κοιτούσαν κατάματα! Στα μάτια μου θα έβλεπαν τον Άλκη. Ήθελα να δω εγώ, ποια είναι αυτά τα παιδιά, που δολοφόνησαν το δικό μου. Και τώρα είμαι εδώ. Κανείς δεν τολμάει να σηκώσει το κεφάλι», είπε στην κατάθεσή της απευθυνόμενη στους κατηγορουμένους. 

«Δεν ήταν δολοφονία. Ήταν κτηνωδία»

Απευθυνόμενη στους κατηγορουμένους και τους δικηγόρους υπεράσπισης ρώτησε με ένταση «γιατί τον σκότωσαν; Ένα γιατί. Δεν ήταν δολοφονία, ήταν μια κτηνωδία που έζησε το δικό μου παιδί. Ήταν καβγάς; Ήταν ραντεβού θανάτου; Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου;».

Όπως επεσήμανε η κ. Μελίνα, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει το παιδί της. «Μόνο μία λέξη. Αγάπη. Αυτή θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει. Αποδεχόταν και αγαπούσε τους πάντες, όλα τα παιδιά ήταν στην παρέα του. Είχε διαμορφωμένη προσωπικότητα και ήξερε τα όριά του. Ήταν ένα παιδί γεμάτο χαρίσματα, χαμόγελο, και ειλικρίνεια». Μεγαλώνοντας, προσθέτει, εξελίχθηκε σε ένα σοφό παιδί. «Ποτέ δεν έλεγε “το δικό μου σπίτι στη Θεσσαλονίκη”, αλλά έλεγε πάντα “το σπίτι της παρέας”. Σεβόταν ακόμη και την ψυχολογία των ζώων, ακόμη και μίας γατούλας», είπε.

«Με κάλεσε για να μιλήσουμε, γύρω στις 7μιση ώρα. Τι κάνεις μαμά; Πώς τα πας; Πώς πάει το σχολείο; Εγώ δίνω μάθημα, διάβασα. Έδωσα μία πρόοδο και πέρασα με 9 και άυριο δίνω ξανά», ήταν όσα ειπώθηκαν σε εκείνο το τηλεφώνημα με τη μητέρα να του εύχεται «καλή επιτυχία» για την επικείμενη εξέτασή του και να κλείνουν λέγοντας :«Σ’αγαπώ αγόρι μου – Κι εγώ σ’ αγαπώ μαμά». «Αυτές ήταν οι τελευταίες μας λέξεις» είπε η κα. Μελίνα Καμπανού.

Εξερχόμενη από το Δικαστικό Μέγαρο η μητέρα του Άλκη είπε και πάλι «γιατί; Γιατί; Γιατί τον σκότωσαν;»

«Ήθελαν να σκοτώσουν», είπε ο πατέρας του Άλκη

Ο πατέρας του θύματος έκανε λόγο για προσχεδιασμένο, οργανωμένο και ψυχρό έγκλημα.

Κάνοντας επίκληση στην ιδιότητά του ως πρώην στρατιωτικός και αναφερόμενος στον τρόπο που ενήργησαν οι δώδεκα κατηγορούμενοι, ο Αριστείδης Καμπανός χρησιμοποίησε εκφράσεις, όπως «επιχείρηση ανορθόδοξου πολέμου», «φάλαγγα» και «σιγή ασυρμάτου». «Ήθελαν να σκοτώσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αριστείδης Καμπανός, υπογραμμίζοντας ότι μαζί με τη ζωή του Άλκη κατέστρεψαν τη ζωή όλης της οικογένειάς του.

«Μη με χτυπάτε άλλο»

Συγκινησιακά φορτισμένος, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στα τελευταία λόγια του Άλκη, όταν ο άτυχος πρωτοετής φοιτητής εκλιπαρώντας τους κατηγορούμενους φώναξε «μη με χτυπάτε άλλο», σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «δεν ξέρω πώς είναι ο ψυχισμός του ανθρώπου και πώς φτάσαμε στο σημείο αυτό».

Ανέφερε δε, ότι ουδέποτε έχει πάει στο σημείο της δολοφονίας, ενώ για τη συγγνώμη που ζήτησαν κάποιοι εκ των κατηγορουμένων, ο Αριστείδης Καμπανός τόνισε: «Άλλο η συγγνώμη κι άλλο η συγχώρηση. Ας ζητήσουν συγχώρηση από το Θεό».

Περιγράφοντας τον χαρακτήρα του γιου του, ο μάρτυρας είπε ότι ήταν ένα παιδί ήσυχο, ήρεμο που δεν έκανε ποτέ φασαρίες και δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα. «Δεχόμασταν ευμενείς σχολιασμούς για την ποιότητα του χαρακτήρα του», κατέθεσε, αποκαλύπτοντας πως ο 19χρονος υπήρξε πνευματικός του πατέρας. «Πιθανόν να ακουστεί ειρωνικό. Ήταν ο πνευματικός μου πατέρας, η φωνή της συνείδησης», ανέφερε και εξήγησε: «Εγώ ως στρατιωτικός συγχυζόμουν και θύμωνα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που μου συνιστούσε να συμπεριφέρομαι φιλικά προς τους ανθρώπους, να μην συγχύζομαι, να μην θυμώνω».

«Δεν ανήκε σε κανέναν σύνδεσμο»

Απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως της έδρας για το εάν ο γιος του ήταν οπαδός, ο Αριστείδης Καμπανός κατέθεσε: «Ήταν απλός φίλαθλος του Άρη, αγαπούσε τον Άρη. Ζήτημα να είχε πάει πέντε φορές στο γήπεδο. Δεν ανήκε σε κανέναν σύνδεσμο».

Χωρίς να γυρίσει να κοιτάξει ούτε στιγμή τους 12 κατηγορούμενους, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο μάρτυρας, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στην τελευταία επικοινωνία που είχε με τον γιο του, λέγοντας τα εξής: «Η τελευταία επικοινωνία μας ήταν στις 31 Ιανουαρίου, στις 8.15 το βράδυ. Προσπάθησα να επικοινωνήσω μέσω εφαρμογής και μου είπε ότι βρισκόταν στην φοιτητική λέσχη και θα επέστρεφε για να συνεχίσει το διάβασμα καθώς έγραφε την επόμενη μέρα μάθημα. Απ' ό,τι πληροφορήθηκε βγήκε για βόλτα με τους φίλους του στη Χαριλάου. Ο αδελφός μου επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου, για να μού πει για το περιστατικό».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καθηγητές μουσικής
Μουσικά Σχολεία: Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου - Δείτε λεπτομερώς
Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024-2025
Μουσικά Σχολεία: Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου - Δείτε λεπτομερώς
ypaith.jpg
Τοποθέτηση σε κενές θέσεις Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης - Δείτε αναλυτικά
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τοποθέτηση σε κενές θέσεις Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης
Τοποθέτηση σε κενές θέσεις Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης - Δείτε αναλυτικά
kallitexnika_mathimata_art.jpg
Καλλιτεχνικά Σχολεία: Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α' Γυμνασίου - Αναλυτικές πληροφορίες
Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024-2025
Καλλιτεχνικά Σχολεία: Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α' Γυμνασίου - Αναλυτικές πληροφορίες