πατέρας Άλκη
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Τι ανέφεραν οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού έξω από το δικαστήριο όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η δίκη για τη δολοφονία του γιου τους

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη στο Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ένα χρόνο μετά το μοιραίο βράδυ.

Στο δικαστήριο πριν τη δίκη η οικογένεια του νεαρού προέβη σε σύντομες δηλώσεις.

Τα ισόβια να είναι ισόβια!

«Τώρα θα μιλήσει η δικαιοσύνη», ανέφερε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού πριν μπει στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, ενώ η μητέρα του νεαρού τόνισε την ανάγκη «τα ισόβια να γίνουν πραγματικά ισόβια. Όλη τους τη ζωή μέσα στη φυλακή. Και οι 12».

Παράλληλα σε ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με το ότι οι κατηγορούμενοι αρνούνται την πρόκληση θανατηφόρων τραυμάτων στον γιο της, η ίδια απάντησε πως «αυτό θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη».

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης (για τον Άλκη) και σε απόπειρα (για τον πρώτο τραυματισμένο φίλο του), από κοινού. Ένας εξ αυτών κατηγορείται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον δεύτερο νεαρό που τραυματίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι 11 για την περίπτωση αυτή διώκονται ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη.

Περαιτέρω, άπαντες κατηγορούνται για επίθεση με οπαδικά κίνητρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό ανθρώπων, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Πριν λίγη ώρα ομάδα ατόμων βρέθηκε έξω από το δικαστικό μέγαρο φωνάζοντας συνθήματα για τον αδικοχαμένο Άλκη, «Άλκης ζωντανός, για πάντα Αρειανός» ήταν ένα από αυτά.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα