Mixos-Mitera-12xronis
«Βοηθήστε με να μπορέσω να πάω στα παιδιά μου. Είναι βαριά η κατηγορία αυτή για μια μάνα, η κατηγορία της μαστροπείας. Αν δεν σκεφτόμουν ότι έχω οκτώ παιδιά, θα είχα βάλει τέλος στη ζωή μου».

Ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, στην Ευελπίδων, εμφανίστηκε χθες Παρασκευή η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό που είναι θύμα βιασμού, ζητώντας την άρση της προσωρινής κράτησης ή την αντικατάστασή της με περιοριστικούς όρους.

Σε δηλώσεις της στο Star η γυναίκα είπε ότι «περιμένω μια θετική απόφαση για να μπορέσω να συμπαρασταθώ στα παιδιά μου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την οικογένειά μας».

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που κράτησε τρεις ώρες και έγινε σε φορτισμένο κλίμα, η μητέρα της 12χρονης έβαλε τα κλάματα στο τέλος της διαδικασίας. «Φορτισμένο (κλίμα) από πλευράς της μητέρας, η οποία θεωρεί ότι είναι άδικα στην φυλακή, έκλαιγε και έλεγε ότι θέλει να προστατεύσει τα παιδιά της», ανέφερε η συνήγορος της μητέρας, Ασπασία Τριχοπούλου.

Απευθυνόμενη στους δικαστικούς λειτουργούς η γυναίκα είπε, σύμφωνα με πληροφορίες του Star: «Βοηθήστε με να μπορέσω να πάω στα παιδιά μου. Είναι βαριά η κατηγορία αυτή για μια μάνα, η κατηγορία της μαστροπείας. Αν δεν σκεφτόμουν ότι έχω οκτώ παιδιά, θα είχα βάλει τέλος στη ζωή μου».

«Μαμά σ' αγαπάμε, κάνε κουράγιο…», φώναξαν τα παιδιά της κατά την αποχώρηση της μητέρας τους και ζήτησαν να της μιλήσουν.

Τα ανήλικα παιδιά είπαν μέσω του Star ότι «στηρίζουμε την μητέρα μας και πιστεύουμε στην αθωότητά της. Είμαστε στο πλευρό της και ελπίζουμε σύντομα κι εκείνη στο δικό μας. Ξέρουμε την αλήθεια και ξέρουμε πως δεν έχει γίνει τίποτα, πάντα ήταν στο πλάι μας».

Από την πλευρά του ο συνήγορος της γυναίκας, Απόστολος Λύτρας, είπε ότι «έδωσε όλες τις εξηγήσεις που έπρεπε και για καταθέσεις και για μηνύματα, είμαι αισιόδοξος. Φέραμε επιπλέον στοιχεία από γείτονες και καθηγητές».

Μετά την εμφάνιση ενώπιον του Συμβουλίου, η γυναίκα οδηγήθηκε ξανά στη φυλακή.

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στη 12χρονη από τον Κολωνό, θύμα παιδοβιασμού, στα ανήλικα αδέλφια της και την οικογένειά της

Είναι γνωστή η υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, (περιοχή που τα σχολεία της ανήκουν στον Αριστοτέλη). Ο Ηλίας Μίχος, επιχειρηματίας στην περιοχή, µε κατάστηµα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Δράμας, συνελήφθη στα Σεπόλια για κατ’ επανάληψη βιασμό του 12χρονου κοριτσιού και κατ’ επανάληψη έκδοσή του σε ενδιαφερόμενους βιαστές.
Στο κατάστημα που διατηρούσε εργαζόταν η μητέρα της 12χρονης, ενώ κατά διαστήματα και το ίδιο το κορίτσι πήγαινε εκεί για να βοηθήσει τη μητέρα του. Κατά την δικογραφία, ο 53χρονος τη βίαζε και μάλιστα κατέγραφε τις αρρωστημένες πράξεις του, τις οποίες στην συνέχεια αναρτούσε σε ιστότοπο. Από εκεί ο 53χρονος, εντόπιζε άλλους άνδρες που βίαζαν την ανήλικη έναντι αμοιβής. 213 ακόμα, ενδιαφέρθηκαν να βιάσουν το 12χρονο κορίτσι.
Το κράτος και οι μηχανισμοί του, φρόντισαν να προφυλακίσουν άμεσα και από τους πρώτους τη μητέρα της 12χρονης, παρά την κατηγορηματική τοποθέτηση στις καταθέσεις της 12χρονης, αλλά και των υπολοίπων µελών της οικογένειας ότι δεν γνώριζε τίποτα, διαλύοντας μια φτωχή 8μελη οικογένεια. Από τότε οι έρευνες προχωράνε µε ρυθμό χελώνας και µε άρωμα συγκάλυψης όσων εμπλέκονται.
Η οικογένεια και τα παιδιά έχουν διαλυθεί ψυχικά. Οι ανάγκες είναι μεγάλες, οικονομικές, δικαστικές και ψυχολογικές και υπάρχει πλήρης απουσία στήριξης από τις δομές του κράτους, της 12χρονης, θύμα παιδοβιασμών, των άλλων ανήλικων παιδιών της οικογένειας και των φροντιστών τους.
Ο Σύλλογός μας εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη του ενισχύοντας με το συμβολικό ποσό των 100 ευρώ τον Σύλλογο Π.Ε. Αριστοτέλη που έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλία αλληλεγγύης και οικονομικής στήριξης της οικογένειας για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες που καθημερινά προκύπτουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιδιωτική ιατρική
Εγκρίθηκε η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή στην Αθήνα - Ποια εταιρεία βρίσκεται από πίσω
Ιδιωτική Ιατρική Σχολή πήρε την πρώτη έγκριση - Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Εγκρίθηκε η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή στην Αθήνα - Ποια εταιρεία βρίσκεται από πίσω