Thumbnail
Αυτοί είναι οι τηλεφωνικοί αριθμοί που χρησιμοποιούν επιτήδειοι για απάτες με θύματα αγρότες

Ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) ενημερώνει τον αγροτικό κόσμο, πως έχει λάβει καταγγελίες για απόπειρες εξαπάτησης των δικαιούχων του.

Αναλυτικότερα, νέες καταγγελίες για προσπάθεια επιτήδειων να κλέψουν μέσω ηλεκτρονικής απάτης τα ποσά των επιδοτήσεων από ανυποψίαστους αγροτοκτηνοτρόφους, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Με νέα του ανακοίνωση, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει τον αγροτικό κόσμο, πως έχει λάβει καταγγελίες για απόπειρες εξαπάτησης των δικαιούχων του, με επιτίδειους που τηλεφωνούν και προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Οι αριθμοί των κινητών τηλεφώνων από τα οποία πραγματοποιούνται οι κλήσεις είναι “6909***561” και “6906***458”, ενώ κατά τη διάρκειά τους γίνεται αναφορά και σε σταθερό τηλέφωνο με αριθμό “2310***126”.

Aναλυτικά η ανακοίνωση

«Σας ενημερώνουμε ότι, το τελευταίο 24ωρο, λάβαμε καταγγελίες στις οποίες αναφέρεται ότι δικαιούχοι αγροτικών ενισχύσεων στην περιοχή ευθύνης της Περιφερειακής Δ/νσης Μακεδονίας Θράκης του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών τηλεφωνημάτων, από άγνωστο που συστήνεται ως υπάλληλος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., με αρχικά κυρίου ονόματος και επωνύμου “Δ. Σ.”, ο οποίος, με πρόσχημα την άμεση κατάθεση οφειλόμενου ποσού ενίσχυσης, επιχειρεί να αποκτήσει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, με αλίευση στοιχείων μέσω αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων στα κινητά τους τηλέφωνα (phising). Οι αριθμοί των κινητών τηλεφώνων από τα οποία πραγματοποιούνται οι κλήσεις είναι “6909***561” και “6906***458”, ενώ κατά τη διάρκειά τους γίνεται αναφορά και σε σταθερό τηλέφωνο με αριθμό “2310***126”. Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ζητά από τους δικαιούχους να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες, που αποσκοπούν στην εξαπάτηση τους.

Ο Οργανισμός διαβεβαιώνει τους δικαιούχους ότι δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ από υπαλλήλους του, μέσω email, μηνυμάτων, ή τηλεφωνημάτων, προσωπικά τους στοιχεία, όπως π.χ. αριθμοί και άλλες πληροφορίες τραπεζικών καρτών, κωδικοί πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται από τους ίδιους κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους με τραπεζικά ιδρύματα (ebanking / phonebanking). Τα απαραίτητα στοιχεία για τις πληρωμές των δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων αντλούνται από τις αιτήσεις που υποβάλλουν στον Οργανισμό, ενώ οι πληρωμές πραγματοποιούνται με τραπεζική κατάθεση στα πιστωτικά ιδρύματα. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η απόπειρα απάτης, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., καλεί τους δικαιούχους που γίνονται αποδέκτες ανάλογων τηλεφωνημάτων να προχωρούν αμέσως σε καταγγελία στις Αστυνομικές Αρχές».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στην περιοχή τοποθέτησής τους
Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στην περιοχή τοποθέτησής τους