βιασμος-ιλιον
Οι ανήλικοι «έχτιζαν» το προφίλ των σκληρών στα social media με όπλα και ναρκωτικά και φέρονταν σαν μέλη συμμορίας

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού του 15χρονου μαθητή στο Ίλιον. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, οι ανήλικοι κατηγορούμενοι επιχειρούσαν να χτίσουν μέσα από τα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα προφίλ άγριων και αδίστακτων παιδιών και φέρονταν σαν μέλη συμμορίας.

Όπως φαίνεται στις εικόνες του OPEN, ένας από τους ανήλικους κρατούσε όπλο ενώ κατηγορούμενοι είχαν αναρτήσει στα προφίλ τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες και με ναρκωτικά.

Τα κινητά όλων των κατηγορουμένων έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας καθώς οι αξιωματικοί θέλουν να διαπιστώσουν εάν οι κατηγορούμενοι είχαν ανταλλάξει μεταξύ τους μηνύματα στα οποία αναφέρονταν στο θέμα του βιασμού.

Σημειώνεται ότι προφυλακιστέοι κρίθηκαν μέχρι σήμερα πέντε έφηβοι, ενώ ένας βρίσκεται εκτός με περιοριστικούς όρους, καθώς δεν είχε συμπληρώσει τα 15 έτη. Οι Αρχές εξετάζουν ακόμη και το ρόλο που παίζουν σε αυτή την υπόθεση και τέσσερα ανήλικα κορίτσια. Πρόκειται για τρεις 15χρονες και μία 14χρονη, οι οποίες με βάση την κατάθεση του 15χρονου δεν είχαν κάποιο ρόλο αλλά φέρεται να βρίσκονταν μπροστά τη στιγμή του μαρτυρίου, του ομαδικού βιασμού του και της καταγραφής του σε βίντεο από κινητά τηλέφωνα. Σημειώνεται ότι, οι ίδιες θα εξεταστούν καθώς δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν τις πράξεις.

«Είναι άρρωστο πολύ»

«Δεν μπόρεσα, δεν ήθελα να δω πάνω από μια φορά τα βίντεο. Είναι άρρωστο πολύ, είναι πρωτόγνωρο» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορούμενων, Εμμανουήλ Διαμαντάρας. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την σοκαριστική υπόθεση, ο δικηγόρος είπε πως ο πελάτης του «ήταν σε διακοπές, γι’ αυτό δεν συνελήφθη. Έμαθε η οικογένεια ότι πήγαν αστυνομικοί στο σπίτι και την επόμενη ημέρα γύρισε στην Ελλάδα και το παιδί εμφανίστηκε στην Αστυνομία». «Ο πελάτης μου καθόταν στον καναπέ και έβλεπε, δεν συμμετείχε στην μία από τις δύο φορές που έγιναν πράξεις» πρόσθεσε ο κ. Διαμαντάρας.

«Τα παιδιά όλα είναι συμμαθητές από την πρώτη γυμνασίου. Έγινε δύο φορές αυτό. Το παιδί πήγαινε στο σπίτι αυτό, γιατί ήταν σημείο συνάντησης. Δεν είχαν καμία διαφορά τα παιδιά. Αυτό που παλιότερα γινόταν, με τα παιδιά να κατεβάζουν το παντελόνι ενός πιο αδύναμου παιδιού για να το εξευτελίσουν, επειδή ήξεραν ότι δεν θα μιλούσε, αυτό έγινε σε πιο άγρια μορφή. Τραγικό και άσχημο. Προφανώς ξεκίνησε σαν ένα άγριο αστείο. Δεν γινόταν εκεί μέσα χρήση ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με όσα μου είπε το παιδί», συνέχισε ο δικηγόρος του ανήλικου.

Οι μαθητές φέρονται να παραδέχτηκαν σεξουαλικές πράξεις, αλλά χωρίς χρήση βίας. Οι ανήλικοι δρούσαν ως εγκληματική ομάδα, και σύμφωνα με το κατηγορητήριο τραβούσαν βίντεο με τις πράξεις τους. 

Είπε ακόμη πως «την φορά που δεν ήταν παρών ο πελάτης μου, ήταν παρόντα κορίτσια. Τον ρώτησα “εάν ήταν κάποιο κορίτσι την φορά που ήσουν εκεί, θα κάνατε τα ίδια;” και η απάντηση ήταν “φυσικά και όχι”».

Δείτε το ρεπορτάζ:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith.jpg
Πανελλήνιες 2025: Διδακτέα-εξεταστέα ύλη των εξεταζόμενων μαθημάτων σε ΕΠΑΛ και ΠΕΠΑΛ
Καθορισμός διδακτέας-εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ τάξης των Ημερήσιων και Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.)...
Πανελλήνιες 2025: Διδακτέα-εξεταστέα ύλη των εξεταζόμενων μαθημάτων σε ΕΠΑΛ και ΠΕΠΑΛ