Επιστροφή μάσκας στα σχολεία προτείνουν οι ειδικοί - «Το ένα κολλάει από το άλλο»
Τη σημασία της χρήσης μάσκας στα σχολεία, τόνισε η Όλγα Οικονόμου, Διευθύντρια του ΓΝΑ Γεννηματά

Στην ΕΡΤ μίλησε η Όλγα Οικονόμου, Διευθύντρια του ΓΝΑ Γεννηματά και τόνισε τη σημασία της χρήσης μάσκας στα σχολεία, αναφερόμενη παράλληλα και στις ελλείψεις των φαρμάκων.

Επιπλέον, μεγάλος φαίνεται να είναι ο αριθμός των παιδιών που νοσούν από κορονοϊό, αλλά και από άλλες ασθένειες, όντας ευπρόσβλητα σε ιούς και βακτήρια.

Τι δήλωσε η Όλγα Οικονόμου

«Ήταν αναμενόμενο γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα πριν από το καλοκαίρι που ήμασταν όλοι με μάσκες και απομονωμένοι και κυρίως τα παιδιά που ήταν στα σπίτια ή φορούσαν μάσκα, δεν απέκτησαν την ανοσία που χρειάζεται, με αποτέλεσμα τώρα να είναι ευπρόσβλητα και σε ιούς και σε βακτήρια» δήλωσε.

«Όταν βγήκαν οι μάσκες περιμέναμε πυρετούς και το είδαμε. Και το κακό είναι ότι κολλάει ο παππούς, η γιαγιά, οι γονείς, όλη η οικογένεια και για αυτό το λόγο θα πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα, δηλαδή τα παιδιά ναι μεν να φοράνε μάσκα και να προσέχουν, αλλά όχι στο βαθμό που να μειώνεται η δυνατότητα ανάπτυξης ανοσίας» πρόσθεσε η κ. Οικονόμου.

Σχετικά με την επαναφορά της μάσκας στα σχολεία, η Διευθύντρια ΓΝΑ Γεννηματά τόνισε: «Θα έπρεπε να είναι η μάσκα στα παιδιά μέσα στο σχολείο, γιατί το ένα κολλάει από το άλλο. Το στέλνεις γερό, είναι το διπλανό του άρρωστο και θα κολλήσει. Άρα καλό θα ήταν να επανέλθει η μάσκα μόνο στα σχολεία και κυρίως στο Δημοτικό. Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο το παιδί έχει αποκτήσει ένα βαθμό ανοσίας και για αυτό δεν βλέπουμε τόσο λοιμώξεις. Εκεί που είναι το μεγάλο κακό και ταλαιπωρούνται οι γονείς και τα παιδάκια είναι στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία».

Για τις ελλείψεις φαρμάκων είπε ότι, «αυτή τη στιγμή είναι ακόμα ελεγχόμενη η κατάσταση. Οι περισσότερες ελλείψεις είναι στα φαρμακεία. Στα νοσοκομεία δεν είναι τόσο γιατί είναι πιο εξειδικευμένα τα φάρμακα. Οι μεγαλύτερες ελλείψεις είναι στα κοινόχρηστα φάρμακα όπως τα αντιπυρετικά και τα αντιβιοτικά. Όμως οι εταιρείες φροντίζουν τουλάχιστον τα νοσοκομεία να μην έχουν πρόβλημα. Είμαστε σε προτεραιότητα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

avokanto
Τι συμβαίνει αν τρως ένα αβοκάντο κάθε μέρα – Οφέλη για ύπνο, καρδιά και χοληστερίνη
Τι συμβαίνει αν τρως ένα αβοκάντο κάθε μέρα – Οφέλη για ύπνο, καρδιά και χοληστερίνη
Τι συμβαίνει αν τρως ένα αβοκάντο κάθε μέρα – Οφέλη για ύπνο, καρδιά και χοληστερίνη
ΑΛΙΒΙΖΟΣ ΣΟΦΟΣ
ChatGPT στο σχολείο: σύμμαχος του εκπαιδευτικού ή καθρέφτης των αδυναμιών μας;
Το ChatGPT, όπως και κάθε τεχνολογικό εργαλείο, δεν είναι ούτε σωτήρας ούτε απειλή. Είναι μια ευκαιρία. Και, όπως κάθε ευκαιρία στην εκπαίδευση,...
ChatGPT στο σχολείο: σύμμαχος του εκπαιδευτικού ή καθρέφτης των αδυναμιών μας;