αρχαια ελλάδα σεξ
Κρυψίνοες οι Αρχαίοι Έλληνες: Οι περίεργες αντιλήψεις και η απίστευτη οπτική - Τι υποστήριζαν Ιπποκράτης, Αριστοτέλης, Επίκουρος

Οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν μία διαφορετική οπτική για το σεξ. Για παράδειγμα ο Δημόκριτος πίστευε ότι οι άνθρωποι παίρνουν την ίδια ευχαρίστηση από το ξύσιμο, όσο και από το σεξ. 

Ο Αριστοτέλης αναρωτιόταν γιατί οι άνθρωποι ντρέπονται να παραδεχτούν ότι τους αρέσει η σεξουαλική συνεύρεση, ενώ δε συμβαίνει το ίδιο με το ποτό ή το φαγητό.

Μήπως αυτό οφείλεται στο γεγονός, αναφέρει στα Προβλήματα, ότι επιθυμούμε πράγματα που θέλουμε οπωσδήποτε να αποκτήσουμε με ορισμένα από αυτά να είναι απαραίτητα για τη ζωή ενώ η σεξουαλική επιθυμία δεν είναι ζωτικής σημασίας;

Ο Επίκουρος δήλωνε ότι το σεξ δεν έχει κάνει ποτέ καλό σε κανέναν και ότι κανείς θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένος αν δεν του έχει κάνει κακό.

Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής, υποστήριζε ότι η χωρίς όρια σεξουαλική επαφή μπορούσε να θεραπεύσει τη δυσεντερία. Ακόμη, ότι το σεξ μπορεί να ανακουφίσει από το δάγκωμα ενός φιδιού ή σκορπιού καθώς επίσης και να κάνει καλό στη διανοητική υγεία του ατόμου.

Σε ιατρικά κείμενα της αρχαίας Ελλάδας παρέχονται ακόμη «συνταγές» θεραπείας της αντρικής ανικανότητας, όπως για παράδειγμα η επάλειψη του πέους με ένα μείγμα από πιπέρι, ελαιόλαδο και μέλι. Αν κάποιος ήθελε να κάνει το πέος του να δείχνει μεγαλύτερο, έπρεπε να βουτήξει τη ρίζα ενός φυτού –δε γνωρίζουμε ποιου- σε καλής ποιότητας κρασί για τρεις ημέρες και όποτε το χρειαζόταν να το δένει στο μηρό του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΟΥ Χαλκίδας
Χαλκίδα: Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για την απολογία της διευθύντριας ΔΟΥ και των συνεργών της
Προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή πήραν οι επίορκοι εφοριακοί και οι συνεργοί τους στη Χαλκίδα - Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί μια δικογραφία...
Χαλκίδα: Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για την απολογία της διευθύντριας ΔΟΥ και των συνεργών της
panelladikes_panellinies_alfavita.jpg
Καταγγελία «βόμβα» γονέα υποψήφιου για τα Πρότυπα Γυμνάσια μετά τις αστοχίες: «Υπάρχει αλλοίωση του αποτελέσματος»
«Στην προσπάθειά της να διορθώσει το σφάλμα, η Επιτροπή, έκανε ένα ακόμη μεγαλύτερο», καταγγέλλει ο γονέας
Καταγγελία «βόμβα» γονέα υποψήφιου για τα Πρότυπα Γυμνάσια μετά τις αστοχίες: «Υπάρχει αλλοίωση του αποτελέσματος»