γρηγορόπουλος-πορεία
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
Ξεκίνησε η προγραμματισμένη πορεία μνήμης στο κέντρο της Αθήνας για την 14η επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το κάλεσμα πλαισιώνουν μαθητές, φοιτητές και άλλες συλλογικότητες

Λίγο μετά τις 12.00 ξεκίνησε η μαθητική και φοιτητική πορεία μνήμης για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η συγκέντρωση, που αποτελεί την πρώτη για σήμερα, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιείται στα Προπύλαια από μαθητές, φοιτητές και άλλες συλλογικότητες από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Θα ακολουθήσει το απόγευμα στις 18.00 επίσης στα Προπύλαια, συγκέντρωση με καλέσματα από κόμματα της Αριστεράς και συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Στις 21.00 υπάρχει και το καθιερωμένο κάλεσμα στο σημείο δολοφονίας του 15χρονου τότε μαθητή, στη διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια.

«Φρούριο» η Αθήνα

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Αστυνομία για την σημερινή επέτειο μνήμης της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στην Αθήνα προβλέπεται να συμμετάσχουν 4.000 αστυνομικοί από Υπηρεσίας Τάξης και Ασφάλειας και θα ενισχυθούν και από διμοιρίες από την επαρχία, ενώ θα χρησιμοποιηθούν για την επίβλεψη των πορειών drones, τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και τα υδροβόλα οχήματα "Αίαντες". Σημειώνεται ότι, όπου κρίνεται αναγκαίο, θα πραγματοποιούνται και προληπτικές προσαγωγές υπόπτων.

Αντίστοιχα αυστηρά μέτρα έχουν προγραμματιστεί και για άλλες πόλεις της χώρας που έχουν προγραμματιστεί αντίστοιχες διαδηλώσεις.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προγραμματίσει η Τροχαία για σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών, που έχουν εξαγγελθεί για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα, από τη ΓΑΔΑ έχουν σχεδιαστεί μέτρα για το ενδεχόμενο επεισοδίων, τα οποία θα κινηθούν στο ίδιο πνεύμα με τα μέτρα για το Πολυτεχνείο, τα οποία χαρακτηρίζονται επιτυχημένα.

Υπενθυμίζεται ότι όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι οι συγκεντρώσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στις 12:00 το μεσημέρι των μαθητών και διαφόρων συλλογικοτήτων στις 18:00 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν πορείες στη Βουλή.

Όπως ανακοινώθηκε, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί, θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκλογές 2023
Αύριο Παρασκευή η ΓΣ της ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου - Στις 2/4 οι εκλογές
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ ενημερώνει τους/τις συναδέλφους ότι αύριο Παρασκευή 19/4/2024 και ώρα 2:00 μμ θα γινει η Γενική μας Συνέλευση στο Σχολικό συγκρότημα...
Αύριο Παρασκευή η ΓΣ της ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου - Στις 2/4 οι εκλογές