πρόεδρος της δημοκρατίας
ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ / INTIME NEWS
Εκδήλωση διοργανώθηκε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Mε αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά διοργάνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Από νωρίς το πρωί, ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου γέμισε με παιδικές φωνές και χαμόγελα, καθώς περισσότερα από 45 παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης και πολλά ακόμα παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους, είχαν την ευκαιρία να παίξουν και διασκέδασαν με τη βοήθεια ειδικών παιδαγωγών, ενώ παράλληλα δοκίμασαν και απολαυστικά εδέσματα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρεται, με ανάρτησή της στο Facebook, στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού και στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Όπως σημειώνει «Ας μην κωφεύουμε στην βουβή κραυγή των παιδιών αυτών. Ας σεβαστούμε το απαράγραπτο δικαίωμά τους σε μια προστατευμένη αθωότητα. Ας δώσουμε σε όλα τα παιδιά μια οικογένεια, ένα περιβάλλον αγάπης και φροντίδας μέσα στο οποίο θα ανθίσουν και θα ευημερήσουν στα πιο σημαντικά, τα διαπλαστικά χρόνια της ζωής τους. Οικοδομώντας ένα παρόν αρμονικό για το παιδί δεν εκπληρώνουμε απλώς ένα κοινωνικό καθήκον. Βάζουμε τα θεμέλια για ένα πιο φωτεινό μέλλον, για έναν καλύτερο κόσμο».

Η ανάρτηση της κ. Σακελλαροπούλου

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου ήταν αφιερωμένος στο καλύτερο αύριο αυτού του κόσμου, τα παιδιά.

Ήρθαν από το Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης, με πρόσωπα φωτεινά, έτοιμα να αντικρίσουν παντού το θαύμα, σ' ένα λουλούδι, μια πεταλούδα, ένα παιχνίδι, έπαιξαν και διασκέδασαν για ώρα πολλή. Μαζί τους ήρθαν και άλλα παιδιά και μοιράστηκαν στιγμές ξεγνοιασιάς και χαράς. Βλέποντάς τα, η σκέψη στρέφεται αναπόφευκτα σε όσες μικρές υπάρξεις έχουν γνωρίσει από την τρυφερή τους ηλικία την πιο σκοτεινή και άγρια πλευρά της ζωής. Παιδιά κακοποιημένα, παραμελημένα, φοβισμένα, καταδικασμένα σε μιαν απέραντη, ζοφερή μοναξιά.

Η βία κατά των παιδιών, λεκτική, σωματική, σεξουαλική, είναι ένα έγκλημα διαρκές. Ο αντίκτυπός του στο θύμα αλλά και στην κοινωνία εκτείνεται μέσα στον χρόνο, σφραγίζοντας ανεξίτηλα την ψυχή όσων την υφίστανται και στιγματίζοντας τον συλλογικό μας βίο. Μέρες όπως η σημερινή δεν μπορούν να εξαντλούνται σε ευχολόγια και κενές διακηρύξεις. Ας μην κωφεύουμε στην βουβή κραυγή των παιδιών αυτών. Ας σεβαστούμε το απαράγραπτο δικαίωμά τους σε μια προστατευμένη αθωότητα. Ας δώσουμε σε όλα τα παιδιά μια οικογένεια, ένα περιβάλλον αγάπης και φροντίδας μέσα στο οποίο θα ανθίσουν και θα ευημερήσουν στα πιο σημαντικά, τα διαπλαστικά χρόνια της ζωής τους. Οικοδομώντας ένα παρόν αρμονικό για το παιδί δεν εκπληρώνουμε απλώς ένα κοινωνικό καθήκον. Βάζουμε τα θεμέλια για ένα πιο φωτεινό μέλλον, για έναν καλύτερο κόσμο.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητής ρεύμα Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή
Για το σοβαρό ατύχημα μίλησε ο μαθητής στην Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή