ΕΦΚΑ
Το υπουργείο Εργασίας αποσύρει τη διάταξη για παραχώρηση κτιρίου στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Αποσύρεται η διάταξη για παραχώρηση κτιρίου του ΕΦΚΑ στην «Κιβωτό του Κόσμου» μετά την προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε κατόπιν των καταγγελιών στον Συνήγορο του Πολίτη για ασέλγεια και κακοποιήσεις ανηλίκων στην Κιβωτό του Κόσμου.

Υπενθυμίζεται, πως διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου», που αφορά θέματα διατροφής, διαχείρισης και σεξουαλικής κακοποίησης.

Η εισαγγελία ενημερώθηκε από τον Συνήγορο του Πολίτη όπου έγινε η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου, ο οποίος από δύο εργαζόμενους άνδρες.
Ελέγχονται τέσσερις δομές της Κιβωτού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

«Ανακοινώνεται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ότι αποσύρεται η διάταξη που είχε περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας για την παραχώρηση χρήσης ακινήτου του ΕΦΚΑ στην «Κιβωτό του Κόσμου», σε συνέχεια της προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε και αφορά σε ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων.

Η σχετική πρωτοβουλία είχε αναληφθεί για πρώτη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρόσφατα αποφασίστηκε η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης από την παρούσα κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η εν λόγω παραχώρηση.

Μέχρι την οριστική διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης, κάθε σχετική κίνηση αναστέλλεται».

Κιβωτός του Κόσμου: «Δεν έχουμε γνώση των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης»

Απάντηση στην καταγγελία, που αφορά σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου από δύο άνδρες της δομής, δίνει η Κιβωτός του Κόσμου. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως δεν έχει γνώση των καταγγελλόμενων περιστατικών. 

Αναλυτικότερα, σημειώνει πως «με μεγάλη έκπληξη και σοκ διαβάσαμε τα σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με μαρτυρία – κατάθεση 19χρονου, πρώην φιλοξενούμενου ανηλίκου στις κοινωφελείς δομές μας, εις βάρους προσώπου που σχετίζεται με την Κιβωτό του Κόσμου για διενέργεια πράξεων ασέλγειας».

«Η Κιβωτός του Κόσμου διαβεβαιώνει ότι δεν έχει γνώση των καταγγελλόμενων περιστατικών ούτε των γεγονότων ούτε των προσώπων που αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά. Συνεπώς, επί του παρόντος, δεν μπορεί να λάβει θέση και αναμένει να δοθούν περισσότερες πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές», όπως αναφέρει.

Συνεχίζει λέγοντας πως «είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά και διαβεβαιώνουμε ότι πρώτη η Κιβωτός του Κόσμου και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της θα συνδράμουν τις Αρχές στη διερεύνηση των καταγγελλομένων. Έχοντας γνώση του ρόλου της Κιβωτού του Κόσμου και των ευθυνών μας, δηλώνουμε ότι, εφόσον διαφανεί ότι υπάρχει ευθύνη ανθρώπων που σχετίζονται με την Κιβωτό, θα λάβουμε τα απαιτούμενα μέτρα και θα υποστούμε τις συνέπειες. Η Κιβωτός του Κόσμου, στις δομές φιλοξενίας ανηλίκων που έχει δημιουργήσει, έχει πάντοτε πρωταρχικό κριτήριο και νομική ευθύνη την παιδική προστασία, η οποία και αποτελεί το μοναδικό γνώμονα για το κοινωφελές έργο και τις δράσεις μας. Δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση των Αρχών για την παροχή κάθε στοιχείου και συνδρομής προς το σκοπό της πλήρους διελεύκανσης της υπόθεσης και παρακαλούμε τους αρμοδίους για την άμεση διερεύνηση όσων αναφέρονται στα δημοσιεύματα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα