Thumbnail
Συνελήφθη ο 14χρονος που πυροβόλησε σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του στη Μάνδρα

Συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής ο 14χρονος που ομολόγησε νωρίτερα ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του κατά λάθος στη στάνη της οικογένειας σε ορεινή περιοχή της Μάνδρας Αττικής.

Ο 17χρονος είχε βρεθεί με τραύμα από όπλο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, ενώ αναζητούνταν ο 14χρονος αδερφός του. Τελικά το αγόρι προσήλθε μετά από ώρες στο ΑΤ Μάνδρας, συνοδευόμενο από τον πατέρα του.

Παρόλο που ο 14χρονος υποστήριξε αρχικά ότι δεν γνώριζε τι είχε συμβεί, έπεσε σε αντιφάσεις και τελικά ομολόγησε πως σκότωσε κατά λάθος τον αδερφό του με καραμπίνα.

«Τον πέρασα για αγριογούρουνο» λέει ο 14χρονος

Ο 14χρονος ανέφερε κατά την ομολογία του ότι συνέβη ατύχημα. Υποστήριξε ότι το τραγικό συμβάν έγινε κατά λάθος και φέρεται να αποδίδει τον θάνατο του αδελφού του στο κυνήγι του αγριογούρουνου. Ο 14χρονος κατέθετε μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του υποστηρίζει ότι σήμερα το πρωί ο 14χρονος του αποκάλυψε όσα συνέβησαν, ότι δηλαδή εκείνος σκότωσε τον 17χρονο κατά λάθος. Όταν οι αστυνομικοί κάλεσαν σήμερα ξανά για κατάθεση πατέρα και γιο, ο ανήλικος ομολόγησε ότι εκείνος ήταν ο δράστης. «Τον σκότωσα κατά λάθος. Κυνηγούσαμε ένα αγριογούρουνο και το όπλο εκπυρσοκρότησε, μόνο του. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω. Πέταξα το όπλο και γύρισα στο σπίτι» φέρεται να είπε ο 14χρονος στους αξιωματικούς. Ο ανήλικος πρόκειται να οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα.

Τι καταγγέλλει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Yπενθυμίζεται ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» κατήγγειλε πως στο παρελθόν είχε δεχθεί ανώνυμες καταγγελίες που ανέφεραν πως τα παιδιά της οικογένειας δέχονταν σωματική κακοποίηση από τον πατέρα τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»:

Δυστυχώς για μία ακόμα φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τραγική κατάληξη ενός παιδιού, όπου αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανόν να είχε σωθεί η ζωή του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 στις 28 Ιουνίου 2021 έλαβε ανώνυμη αναφορά βάσει των πληροφοριών που μας δόθηκαν ότι 8 παιδιά, τα οποία διέμεναν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, υφίσταντο σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και παραμέληση και από τους δύο γονείς τους.

Η αναφορά αυτή εστάλη αυθημερόν, 28 Ιουνίου 2021, από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην αρμόδια Εισαγγελία προς διερεύνηση.

19 Απριλίου 2022 στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 λάβαμε και πάλι ανώνυμη αναφορά για την ίδια οικογένεια, βάσει της οποίας μας ανέφεραν σωματική κακοποίηση και παραμέληση από τους γονείς τους καθώς και ότι τα ανήλικα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο.

20 Απριλίου 2022 εστάλη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και πάλι αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία με την ένδειξη του επείγοντος.

Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 η οποία:

  • Λαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη
  • Είναι Διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.
  • Κάθε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη, λαμβάνεται στη Γραμμή 1056 αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.
  • Κάθε αναφορά αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, δεν είναι υπόθεση ενός.
  • Εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία που λαμβάνεται είναι βάσιμη, ή μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα της περιοχής που έχουμε λάβει την αναφορά.
  • Ο Εισαγγελέας είναι αυτός ο οποίος δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής του Δήμου και στην Αστυνομία για να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...