Thumbnail
Όπως υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, έσβησε ο πληθωρισμός δύο μηνών στα προϊόντα που απαρτίζουν το καλάθι του νοικοκυριού

Στο MEGA μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την πρεμιέρα του «καλαθιού του νοικοκυριού», υποστηρίζοντας πως τα προϊόντα που εντάχθηκαν σε αυτό, επέστρεψαν σε τιμές Αυγούστου, «σβήνοντας» έτσι πληθωρισμό δύο μηνών.

Όπως προσέθεσε ο υπουργός, αναμένεται να εκδοθεί εγκύκλιος που θα καθορίζει το μέγεθος της ταμπέλας που πρέπει να τοποθετείται στα αντίστοιχα ράφια των προϊόντων που ανήκουν στο «καλάθι», με στόχο τον ευκολότερο εντοπισμό τους από τους πολίτες.

Ποια η συμμετοχή της βιομηχανίας

Ο υπουργός ανάπτυξης αναφέρθηκε στην βιομηχανία λέγοντας ότι πολλές αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν επισημάνει στο υπουργείο ότι η βιομηχανία δεν συμμετείχε στην προσπάθεια. «Έχω ζητήσει να δω τα τιμολόγια πώλησης της βιομηχανίας προς τις αλυσίδες για τα προϊόντα του καλαθιού. Θέλω να διαπιστώσω αν η βιομηχανία έχει κάνει το δικό της μερίδιο κοινωνικής προσφοράς. Είπαμε όλοι να βάλουμε πλάτη, δεν θα ήθελα να δω ότι η βιομηχανία δεν έβαλε πλάτη». 

Σημείωσε τέλος ότι το καλάθι αποτελείται κατά 60% από επώνυμα προϊόντα και 40% ιδιωτικής ετικέτας.

Υπενθυμίζεται, πως οι καταναλωτές είναι σε θέση να ενημερωθούν για τα συγκεκριμένα προϊόντα από τους ιστότοπους των σούπερ μάρκετ, στην είσοδο των σούπερ μάρκετ αλλά και στην εφαρμογή e- katanalotis.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

bullying
Πώς μπορείς να γιορτάσεις το Πάσχα;
Κι αν για τον Άγιο Βασίλη κάποια στιγμή απομυθοποιείς το όλο σκηνικό, για το Πάσχα δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο. Είναι, άλλωστε, τόσο ισχυρό το όλο...
Πώς μπορείς να γιορτάσεις το Πάσχα;