Βραχυκύκλωμα με τις συντάξεις των εκπαιδευτικών και των δημοσίων υπαλλήλων - Πολλά λάθη με το αυτοματοποιημένο σύστημα απονομής
Το αυτοματοποιημένο σύστημα απονομής κύριων συντάξεων σε ένα μεγάλο ποσοστό έχει προκαλέσει πολλά λάθη

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επικεντρώνεται το πρόβλημα με τις εκκρεμείς συντάξεις, καθώς παραμένουν οι μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων ασφαλισμένων δημοσίων υπαλλήλων, με τους ασφαλισμένους να περιμένουν ακόμη και 2,5 χρόνια για να λάβουν τη σύνταξή τους.

Ετσι, την ώρα που ο e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων συντάξεων για το 2020 – με τις απονομές να φτάνουν τις 29.000 τον Σεπτέμβριο – και την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων εκκρεμοτήτων κύριων συντάξεων σε δέκα διευθύνσεις του ταμείου, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους διαπιστώνονται προβλήματα στην έκδοση συντάξεων.

Σε αναλυτικό του δημοσίευμα ο Κώστας  Παπαδής στο tovima.gr σημειώνει πως παρότι τον μήνα Σεπτέμβριο παρουσιάστηκε πρόοδος στην απονομή συντάξεων και στο Γενικό Λογιστήριο, το πρόβλημα παραμένει καθώς οι εκκρεμότητες ξεπερνούν τις 15.000. Κι αυτό γιατί το αυτοματοποιημένο σύστημα απονομής κύριων συντάξεων σε ένα μεγάλο ποσοστό έχει προκαλέσει πολλά λάθη.

Από τις εκκρεμείς αιτήσεις που απομένουν για να καλυφθεί το σύνολο των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων στον δημόσιο τομέα, οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν διαδοχική ασφάλιση. Υπάρχουν μάλιστα και αρκετές που αναφέρονται σε παράλληλη ασφάλιση, άρα χρήζουν πιο προσεκτικού ελέγχου.

ΕΦΚΑ 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΦΚΑ, μηδενίστηκαν οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις, πλην των διεθνών και των ανελαστικών, για τα έτη 2016, 2017, 2018, 2019 και 2020. Για το 2021 το ποσοστό ολοκλήρωσης αγγίζει το 95,5%, ενώ προς εκκαθάριση εκκρεμούν 8.890 αιτήσεις. Επίσης, έχει εκκαθαριστεί πάνω από το 85% των αιτήσεων συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν μέχρι και το τέλος Ιουνίου 2022, με τις εκκρεμότητες για εκκαθάριση να αγγίζουν τις 17.000 αιτήσεις.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης τονίζει ότι έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής όσον αφορά την έκδοση των εκκρεμών κύριων συντάξεων. Υπογραμμίζει ότι έχουν μηδενιστεί οι εκκρεμότητες μέχρι και το 2020 και έχουν μείνει 8.500 εκκρεμείς κύριες συντάξεις το 2021 και 17.000 το 2022.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kardiageiakes-pathiseis-kardia_252863_128338.jpg
Με αυτή την καθημερινή συνήθεια θα έχετε καλύτερη υγεία της καρδιάς
Υπάρχουν πολλές υγιεινές συνήθειες που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας για να προστατεύσετε την υγεία της καρδιάς σας
Με αυτή την καθημερινή συνήθεια θα έχετε καλύτερη υγεία της καρδιάς
upnos krevati
Γιατί πρέπει να πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια πριν τα στρώσετε στο κρεβάτι σας
Ο πραγματικός λόγος που πρέπει να πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια πριν τα στρώσετε στο κρεβάτι σας
Γιατί πρέπει να πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια πριν τα στρώσετε στο κρεβάτι σας