othon_papadopoulos
Όθων Παπαδόπουλος για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου - «Λέει ψέματα ο Αλέξης Κούγιας»

Ο Όθων Παπαδόπουλος παίρνει θέση και απαντά στον νυν δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια λέγοντας πως «έχει τη δικογραφία για την υπόθεση της 33χρονης».

Η δήλωση του Ο. Παπαδόπουλου έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται ο Α. Κούγιας. 

 Με γραπτή του ανακοίνωση ο Όθων Παπαδόπουλος εξαπέλυε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Κούγια, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου, το προηγούμενο διάστημα. Ο κύριος Παπαδόπουλος υποστηρίζει πως ο Αλέξης Κούγιας λέει ψέματα για τη δικογραφία. «Την έχει τη δικογραφία παρά το γεγονός ότι δηλώνει το αντίθετο» αναφέρει ο πρώην νομικός εκπρόσωπος της κατηγορούμενης μητέρας. 

Αναλυτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε, ο Όθων Παπαδόπουλος:

«Σε σχέση με τις δηλώσεις του συναδέλφου κ. Κούγια το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε δύο εκπομπές τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, θα ήθελα να γνωστοποιήσω τα εξής: Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει επανειλημμένα διατυπώσει την θέση ότι δεν έχει αντίγραφα της δικογραφίας που αφορά την κατηγορία σε βάρος της κ. Πισπιρίγκου για την υπόθεση των δύο μικρότερων παιδιών της (Μαλένας-Ίριδας) γιατί, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, εγώ αρνούμαι να του τα δώσω, καταγγέλλοντας αντισυναδελφική συμπεριφορά από μέρους μου, κάτι που δεν έκανα ποτέ στην πολυετή άσκηση από μέρους μου του δικηγορικού λειτουργήματος. 

Ωστόσο, στην εκπομπή «Ενώπιος-Ενωπίω» με παρουσιαστή τον κύριο Νίκο Χατζηνικολάου, την 23/24-10-2022, ο συγκεκριμένος δικηγόρος δήλωσε αυτολεξεί τα εξής: (αναφερόμενος στην συγκεκριμένη  δικογραφία):  «Άκου να δεις τί υπάρχει σε αυτό το υλικό: Έχει καταξιωμένες προσεγγίσεις καταξιωμένων ιατροδικαστών. Έχει των ιατροδικαστών που έκαναν την ιατροδικαστική εξέταση, δηλ. έκαναν νεκροτομή και νεκροψία. Έχει γνωμοδοτήσεις ιατροδικαστών, βάσει των οποίων ασκήθηκαν οι διώξεις – του Καλογρηά και του Καρακούκη. Επίσης καταξιωμένων ιατροδικαστών.  Εδώ το πρόβλημα ποιό είναι; Ότι η υπόθεση αυτή είναι αντιγραφή ενός παραπεμπτικού της αστυνομίας, το οποίο αντέγραψαν οι τελευταίοι, δηλ. ο Καρακούκης και ο Καλόγρηας.»  

Μετά την συγκεκριμένη δήλωση, λοιπόν,  τίθεται το εύλογο ερώτημα, πώς είναι δυνατόν να σχολιάζει το περιεχόμενο εγγράφων της δικογραφίας, την ίδια στιγμή που ισχυρίζεται ότι δεν τα έχει στα χέρια του. Τελικά, την έχει την δικογραφία…   

Εχθές, 24-10-2022, στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» με παρουσιάστρια την κ. Ζήνα Κουτσελίνη, ο ανωτέρω δικηγόρος παραδέχθηκε δημόσια, ότι τελικά, «του είχαν σταλεί «κάποια αποσπάσματα» της προανακριτικής δικογραφίας». Αυτό, όμως, είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτά που έλεγε μέχρι χθες. Με τον τρόπο αυτό αποκάλυψε την αλήθεια σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα και διέψευσε τους αβάσιμους και συκοφαντικούς για εμένα ισχυρισμούς που νωρίτερα διατύπωνε δημόσια.   

Κατά το χρονικό διάστημα των δύο τελευταίων μηνών ο συγκεκριμένος συνάδελφος κάνει διαρκείς αντιφατικές αναφορές στο πρόσωπό μου άλλοτε με ψευδείς κατηγορίες, άλλοτε με υπαινιγμούς για τους χειρισμούς μου, άλλοτε με ευγενικές εκκλήσεις για επικοινωνία «πρόσωπο με πρόσωπο», μετά πάλι για κατηγορίες περί… απιστίας δικηγόρου, στην συνέχεια με κουτσομπολίστικες αναφορές στην προσωπική μου ζωή και την κοινωνική μου δραστηριότητα, με παράλληλη χρήση της εικόνας μου χωρίς την άδειά μου, πρόσφατα με παράπονα ότι δεν μπορεί να … με βρεί στο τηλέφωνο, αλλά και με αβάσιμους υπαινιγμούς περί δήθεν διαρροής εγγράφων της δικογραφίας.

Και όλα αυτά ενώ έχει ήδη δει στην πράξη ότι έγγραφα της συγκεκριμένης δικογραφίας σκανδαλωδώς φτάνουν στα ΜΜΕ πολύ πριν λάβει αντίγραφα αυτών ο δικηγόρος, ζώντας ένα μικρό μόνον μέρος αυτού που έζησα επί πεντάμηνον, διάστημα κατά το οποίο η υπόθεση, και η ίδια η κατηγορουμένη, βομβαρδιζόταν ανελέητα από τα ΜΜΕ. Θα συμφωνήσω με την δήλωσή του ότι, πράγματι, υπάρχει δυνατότητα αθώωσης της συγκεκριμένης κατηγορουμένης. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να πάψει να ασχολείται μαζί μου και να ασχοληθεί μαζί της.  

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης της υπόθεσης της κ. Πισπιρίγκου από τον συγκεκριμένο δικηγόρο, ο ίδιος δεν έχανε την ευκαιρία να διακηρύττει ότι δεν θα κάνει δηλώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις σε σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση («όπως έπραττε ο προκάτοχός του» – φωτογραφίζοντας εμένα) και ότι θα την «αποσύρει» από τα ΜΜΕ. Ωστόσο, μέσα στο χρονικό διάστημα μόνο των τελευταίων 24 ωρών έχει προβεί σε δημόσια τοποθέτηση για την συγκεκριμένη υπόθεση σε 3 ή 4 τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλης τηλεθέασης, κάνοντας ακριβώς το αντίθετο από αυτό που είχε προαναγγείλει.  

Τέλος, στο πεντάμηνο διάστημα χειρισμού, από το δικηγορικό μου γραφείο, της συγκεκριμένης ποινικής υπόθεσης, μου είχε προξενήσει μεγάλη εντύπωση η μεθοδευμένη – ενορχηστρωμένη και τελείως αδικαιολόγητη επίθεση που συστηματικά δεχόμουν από τον δημοσιογράφο κ. Γ. Λιάγκα και την εκπομπή του, επίθεση στα πλαίσια της οποίας μου αποδίδονταν προσβλητικοί χαρακτηρισμοί και συκοφαντικές αναφορές με σαφή σκοπό εξύβρισης.

Για το ανωτέρω γεγονός είχα προβληματιστεί ιδιαίτερα, διότι τον συγκεκριμένο εκπρόσωπο του Τύπου δεν είχα την τιμή να γνωρίζω προσωπικά και δεν είχα κάποια φιλία, έχθρα ή αντιπαλότητα μαζί του. Στην ανωτέρω αναφερόμενη εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου ανακοινώθηκε τελικά δημόσια από τον κ. Κούγια ότι τους δύο άνδρες συνδέουν στενοί δεσμοί φιλίας και, μάλιστα, κάθε πρωί απολαμβάνουν από κοινού τον πρωινό καφέ τους στην κοινή τους γειτονιά, ανταλλάσσοντας σχόλια και απόψεις.

Μετά από την συγκεκριμένη ανακοίνωση λύθηκε και η σχετική απορία μου για την συμπεριφορά του κ. Λιάγκα και για το ακριβές κίνητρο της άγριας συκοφαντικής επίθεσης που δεχόμουν από αυτόν ήδη από τον μήνα Απρίλιο 2022. Η επίθεση αυτή δεν ολοκληρώθηκε με την λήξη υπεράσπισης από εμένα της συγκεκριμένης υπόθεσης, αλλά συνεχίστηκε και μετά από αυτήν. Από το γεγονός αυτό διαπίστωσα ότι η στάση αυτή δεν απέβλεπε μόνο στον σχολιασμό μου ως συνηγόρου υπεράσπισης της συγκεκριμένης υπόθεσης, αλλά αποσκοπούσε στην γενικότερη επαγγελματική απαξίωσή μου, πράξη για την οποία πρόκειται να λογοδοτήσει ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών.   

Για όλες τις ανωτέρω συμπεριφορές έχω ήδη ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά μου.  Κατά τα λοιπά αναφέρομαι στα προηγούμενα δελτία τύπου που αφορούν το συγκεκριμένο ζήτημα. Οι δικές μου θέσεις δεν μεταβάλλονται και παραμένουν σταθερές.»  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε ομόφωνα ένοχη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της...
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
εκπαιδευτικος
Απίστευτο: Νεοδιόριστη εκπαιδευτικός κλειδώθηκε με τους μαθητές σε τάξη για να αξιολογηθεί! Έκαναν… άσκηση σεισμού για να τους βγάλουν
Απίστευτο περιστατικό σε γυμνάσιο των Χανίων
Απίστευτο: Νεοδιόριστη εκπαιδευτικός κλειδώθηκε με τους μαθητές σε τάξη για να αξιολογηθεί! Έκαναν… άσκηση σεισμού για να τους βγάλουν
Εφετείο
Κυψέλη: Στον ανακριτή ο 18χρονος που μπήκε σε σχολείο και τραυμάτισε με μαχαίρι μαθητή και διευθυντή
Βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης, αλλά και παράβαση του νόμου περί όπλων...
Κυψέλη: Στον ανακριτή ο 18χρονος που μπήκε σε σχολείο και τραυμάτισε με μαχαίρι μαθητή και διευθυντή