Ψηφιακή κατάθεση πινακίδων: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Πως θα εκτυπώσετε τα Τέλη Κυκλοφορίας- Πληρωμή με QR Code

Αντίστροφα έχει ξεκινήσει να μετρά ο χρόνος για την ανάρτηση των Τελών Κυκλοφορίας 2023 η οποία θα πραγματοποιηθεί έως τα μέσα Νοεμβρίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ.

Σημειώνεται πως, όπως και τα  προηγούμενα έτη, οι οδηγοί οφείλουν να αποπληρώσουν το ποσό μέχρι την 31η Δεκεμβρίου. Ενδεχομένως, όμως, όπως συνέβη και πέρυσι να παραταθεί η προθεσμία.

Επιπλέον, οι κάτοχοι αυτοκινήτων θα μπορούν να πληρώσουν το ποσό των τελών κυκλοφορίας για το 2023 ανά μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης αποπληρωμής του ποσού από εκείνους. Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα μπορούν να πληρώσουν όσοι αίρουν την ακινησία του οχήματός τους.

Η αρχική διαδικασία είναι η εξής:

Με τους κωδικούς TAXISnet, μπαίνετε στην πλατφόρμα, επιλέγετε το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία.

Πληρώνετε τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους, γίνεται online έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης.

Στη συνέχεια γίνεται η υποβολή του αιτήματος.

Υπενθυμίζεται πως η πληρωμή ετήσιων τελών κυκλοφορίας απαιτείται για:

  • τη μεταβίβαση του οχήματος,
  • την οριστική διαγραφή του από το μητρώο οχημάτων
  • την εξαγωγή του από την Ελλάδα, καθώς και για
  • την επαναταξινόμηση του οχήματος στην Ελλάδα

Εάν κάποιος θέλει να κάνει άρση ψηφιακής ακινησίας για ορισμένους μήνες εντός του έτους και να πληρώσει αναλογικά τέλη κυκλοφορίας (με τον μήνα) θα πρέπει να κάνει τα εξής βήματα:

  • Με τους κωδικούς TAXISnet, μπαίνετε στην πλατφόρμα, επιλέγετε το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία
  • Επιλέγετε πληρωμή μηνιαίων τελών κυκλοφορίας, ανάλογα με τους μήνες που επιθυμείτε να θέσετε το όχημά σας σε κίνηση ψηφιακά
  • Πληρώνετε τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους, γίνεται online έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης
  • Στη συνέχεια γίνεται η υποβολή του αιτήματος.

Πως θα εκτυπώσετε τα Τέλη Κυκλοφορίας

Το φετινό ειδοποιητήριο, όπως έγινε και πέρυσι, που είναι διαθέσιμο από σήμερα για τους ιδιοκτήτες οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2023, περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Σε αυτή την κατεύθυνση, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει πάντα και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, που από πέρυσι πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ, όταν αυτή θα είναι διαθέσιμη, και να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

Επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση. Στη συνέχεια συμπληρώνετε τους κωδικούς σας που αφορά στην είσοδο στο Taxisnet και κατόπιν επιλέγετε την επιλογή: «Κατεβάσετε το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας και να λάβετε βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας.»

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση. Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη “Οχήματα”.

Ακολούθως έχετε δύο επιλογές:

Αν επιλέξετε «Τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς στο Taxisnet»:

Ο υπόχρεος πληκτρολογεί όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης προκειμένου να ανοίξει η εφαρμογή και να συμπληρώσει τα στοιχεία του.

Αν επιλέξετε «Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς Taxisnet»:

Αφού κλικάρετε την «ΕΙΣΟΔΟ», θα μεταφερθείτε στην ηλεκτρονική φόρμα όπου μπορείτε να αναγράψετε το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας και επιλέγοντας «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ» να βρείτε τα τέλη για το όχημα σας.

Μόλις ολοκληρωθεί η αναζήτηση, θα πρέπει ο υπόχρεος να δώσει την εντολή εκτύπωσης για να εμφανιστεί το ειδοποιητήριο με τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2023.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ