Thumbnail
"Απαντάμε με την μαζική συμμετοχή μας στην Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοέμβρη"

Μετά την κήρυξη Παναττικής Στάσης Εργασίας την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, με στόχο την διευκόλυνση των εργαζομένων να παρευρεθούν στο Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, φαίνεται πως μερίδα εργαζομένων δέχθηκε "νουθεσίες" λόγω της συμμετοχής τους στη συγκέντρωση.

Μάλιστα, φαίνεται πως απειλήθηκαν ότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, καθώς η απόφαση της ΑΔΕΔΥ δεν κάλυπτε τους ίδιους, παρά το απαραβίαστο δικαίωμα του κάθε εργαζομένου να συμμετέχει σε οποιεσδήποτε στάσεις εργασίας ή απεργίες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ ζητάει την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στη Γενική Πανελλαδική Απεργία της 9ης Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση

"Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να κηρύξει Παναττική Στάση Εργασίας για την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, με σκοπό να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, του Λεκανοπεδίου, να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση στο Εφετείο, στη δίκη του φασιστικού μορφώματος της «Χρυσής Αυγής», προφανώς δεν άρεσε σε κάποιους τμηματάρχες και διευθυντές στην Α.Α.Δ.Ε. αφού, εμμέσως πλην σαφώς, άσκησαν πιέσεις σε συναδέλφους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου επειδή συμμετείχαν.

Τους προειδοποίησαν «φιλικά» ότι θα έχουν πρόβλημα επειδή είναι συμβασιούχοι και δεν τους καλύπτει η απόφαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.ΔΥ.! Καθώς, επίσης, γιατί ο Σύλλογός τους δεν είχε πάρει σχετική απόφαση και δεν αποτελεί ούτε αυτός, μέλος Ομοσπονδίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.!

Δεν ξέρουμε αν τους ενόχλησε περισσότερο ο λόγος της κήρυξης της Στάσης Εργασίας και ο αγώνας ενάντια στους φασίστες ή ότι νέοι συνάδελφοι αποφασίζουν να σηκώσουν κεφάλι και να αγωνιστούν.

Όπως και να έχει όμως, θέλουμε να τους ξεκαθαρίσουμε πως ένας εργαζόμενος μπορεί να συμμετάσχει σε Στάση Εργασίας ή Απεργία, ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος ή όχι της συνδικαλιστικής οργάνωσης που κηρύσσει την απεργία (Ν1264/ 82, άρθρο 20 παρ.1).

Είναι δεδομένο πως η απόφαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλύπτει κάθε εργαζόμενο στο Δημόσιο τομέα, ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας του και την συνδικαλιστική του οργάνωση.

Καλούμε κάθε «καλοπροαίρετο» να σταματήσει να βάζει εμπόδια και να απειλεί συναδέλφους μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, και στην Α.Α.Δ.Ε. να απαντήσουν σε τέτοιου είδους προσπάθειες τρομοκρατίας με τη συμμετοχή τους στη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 9ης του Νοέμβρη!"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρητη
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στηρίζει πλήρως και εμπράκτως τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας στο δύσκολο έργο της αποκατάστασης των σχολείων
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021