Θεσσαλονίκη: Γονείς αθωώθηκαν για το θάνατο του βρέφους τους
Το Εφετείο αθώωσε πολύτεκνο ζευγάρι που κατηγορούνταν για θανατηφόρα έκθεση του βρέφους τους- Είχαν φυλακιστεί μετά την πρωτόδικη απόφαση

Tο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αθώωσε, λόγω αμφιβολιών, πολύτεκνο ζευγάρι, το οποίο κατηγορούνταν για θανατηφόρα έκθεση του νεογέννητου παιδιού τους.

Το μόλις 53 ημερών αγοράκι είχε χάσει τη ζωή του στην Κατερίνη, τον Αύγουστο του 2014, με την ιατροδικαστική έκθεση να αναφέρει ότι ο θάνατός του προήλθε από αφυδάτωση και υποσιτισμό.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι γονείς, κάτοικοι σε οικισμό ρομά της Κατερίνης, κατέστησαν κατηγορούμενοι και καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό (από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πολυγύρου) σε κάθειρξη 8 ετών.

Η συγκεκριμένη ποινή αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεσή της, με συνέπεια τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα να οδηγηθούν στις φυλακές (ο πρώτος εξέτισε τα 2/5 και αποφυλακίστηκε, ενώ η δεύτερη αποφυλακίστηκε κατόπιν αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής). Το διάστημα δε, της κράτησής τους τα συνολικά 9 παιδιά τους φιλοξενούνταν σε συγγενείς.

Οι κατηγορούμενοι γονείς αρνήθηκαν την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης, τονίζοντας ότι το νεογνό έπασχε από κάποια απροσδιόριστη πάθηση με συνέπεια να μην μπορεί να δεχθεί το μητρικό γάλα.

«Τρέξαμε στα νοσοκομεία, ενδιαφερθήκαμε για την τύχη του παιδιού μας. Όπως φροντίζαμε τα υπόλοιπα παιδιά έτσι φροντίζαμε κι αυτό» επισήμαναν οι κατηγορούμενοι γονείς και πρόσθεσαν ότι γιατρός νοσοκομείου τούς σύστησε ειδικό βρεφικό γάλα, αλλά λόγω της οικονομικής αδυναμίας τους δεν κατάφεραν να το προμηθευτούν. «Απευθυνθήκαμε παντού για βοήθεια» τόνισαν.

Μετά την αθωωτική ετυμηγορία του Δικαστηρίου, το ζευγάρι προσανατολίζεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας αποζημίωση για το διάστημα της «άδικης κράτησής» τους, όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο συνήγορός τους Πασχάλης Χατζηκόντζιος. Ο ίδιος είπε ότι «εάν υπήρχε διάγνωση εν τη γενέσει του δεν θα φτάναμε έως εδώ».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Μεγάλης Αμμου όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο 17χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και...
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής