ιατρικός σύλλογος Αθηνών μαθητές
Το φυλλάδιο διανέμεται σε δημόσια σχολεία και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Περιφέρειας Αττικής

Γενικούς κανόνες αυτοπροστασίας και υγιεινής για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς περιλαμβάνει το ενημερωτικό φυλλάδιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, το οποίο διανέμεται σε σχολεία της Περιφέρειας Αττικής. 

Η ενημερωτική πρωτοβουλία του ΙΣΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, στόχο έχει να συμβάλει στην ομαλή επιστροφή της εκπαιδευτικής κοινότητας στην κανονικότητα, μετά από την υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.
Η διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου, το οποίο έχει εκδοθεί σε 220.000 αντίτυπα, ξεκίνησε ήδη από την πρώτη εβδομάδα έναρξης της σχολικής χρονιάς σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δημοσίων σχολείων, σε 50 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και σε 200 ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Αττικής.

Το κείμενο που διανεμήθηκε περιλαμβάνει γενικούς κανόνες αυτοπροστασίας και υγιεινής για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, αλλά και χρήσιμες οδηγίες όπως: σε ποια περίπτωση δεν πρέπει να πάμε στο σχολείο, τι πρέπει να εφαρμόζουν οι εκπαιδευτικοί και τι πρέπει να τηρούν οι μαθητές ως συνήθειες (πχ. η υγιεινή των χεριών), ώστε να παραμείνουν ασφαλείς. Επίσης, σαν γενική οδηγία υπάρχει η προτροπή για πλήρη εμβολιασμό κατά του κορονοϊού αλλά και της γρίπης.

Αναφερόμενος στη δράση ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ασφαλή επιστροφή στα θρανία, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης επισημαίνει: «Με την ορθή ενημέρωση για τους κανόνες αυτοπροστασίας και υγιεινής, οι μαθητές μας επιστρέφουν στα θρανία με ασφάλεια. Η κρίση της πανδημίας, με τις ανατροπές και τα νέα δεδομένα που επέφερε στην εκπαιδευτική κοινότητα, δεν πρέπει να στερήσει από κανέναν τη συμμετοχή και την απόλαυση στη διαδικασία της μάθησης. Επιστρέφουμε στην κανονικότητα με προσοχή, αλλά και όρεξη για γνώση. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς μια καλή, δημιουργική και ασφαλή σχολική χρονιά».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα