"Τρελές" μεταβολές του καιρού τις επόμενες μέρες: Πάμε για καύσωνα, μετά για θερμοκρασίες χειμώνα
Τρελό θερμοκρασιακό "ασανσέρ": Προ των πυλών «φθινοπωρινός καύσωνας» και μετά θερμοκρασίες χειμώνα

Αίθριος θα είναι ο καιρός το επόμενο 24ωρο, ωστόσο, πλησιάζοντας προς το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, ανέλυσε το πρόσκαιρο αλλά έντονο κύμα ζέστης του ερχόμενου Παρασκευοσαββατοκύριακου, την εντυπωσιακή βουτιά του υδραργύρου την επόμενη εβδομάδα αλλά και το πότε υπάρχει πιθανότητα να ασπρίσουν οι βουνοκορφές της βόρειας Ελλάδας.

«Θα πάμε σε μια πολύ αισθητή αλλά πρόσκαιρη άνοδο της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο, και από εβδομάδα το σκηνικό θα αλλάξει άρδην και θα πάμε σε φθινοπωρινό σκηνικό», είπε χαρακτηριστικά.

Για σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας κάνει λόγο και το meteo.gr, αναφέροντας πως η ζέστη θα είναι αισθητή σταδιακά από τα επόμενα 24ωρα. Σημαντική σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από σήμερα Τετάρτη 14/09, η οποία θα κορυφωθεί το Σάββατο 17/09, οπότε κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη «το τριήμερο Πέμπτη με Σάββατο θα θυμίζει πραγματική "σάουνα" για αρκετές περιοχές».

Το θερμοκρασιακό "ασανσέρ" φαίνεται να συνεχίζεται και την άλλη εβδομάδα όπου αυτή τη φορά πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα κατέβουν από τη βόρεια Ευρώπη αναγκάζοντας τον υδράργυρο σε πραγματική βουτιά μιας και υπολογίζουμε μια πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 12° με 14° βαθμών με τις ελάχιστες θερμοκρασίες (θερμοκρασίες τη νύχτα και το πρωί) να θυμίζουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και Χειμώνα.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των αερίων μαζών σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων, επίπεδο που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των θερμοκρασιακών μεταβολών στην κατώτερη ατμόσφαιρα. Με γαλάζιες αποχρώσεις φαίνονται οι ψυχρότερες και με κόκκινες αποχρώσεις οι θερμότερες αέριες μάζες.

Παράλληλα θα μας έρθουν και αρκετές βροχές, ωστόσο αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι το τρίτο δεκαήμερο του μήνα θα συναντήσουμε ένα αρκετά φθινοπωρινό σκηνικό που ίσως θυμίσει και κάτι από Χειμώνα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα