Μύκονος, κακοκαιρία
Πολλά σημεία της Ελλάδας χτύπησε η κακοκαιρία με έντονα φαινόμενα και πλημμύρες.

Η κακοκαιρία εξαπλώθηκε σε πολλές περιοχές της χώρας προκαλώντας σοβαρά προβλήματα.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την Μύκονο και τα γραφικά σοκάκια στα Ματογιάννια, τα οποία πλημμύρισαν, δημιουργώντας στους καταστηματάρχες αγωνία για τα μαγαζιά τους.

Εκτός από τις ισχυρές καταιγίδες καταγράφηκε και ένας υδροστρόβιλος στην περιοχή του Καλαφάτη.

Προβλήματα και στην Σαντορίνη

Συναγερμός έχει σημάνει στη Σαντορίνη, καθώς σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο λιμάνι του Αθηνιού λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν από το πρωί το νησί.

H δημοτική Αρχή βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε επιφυλακή, ενώ συνεργεία έχουν βγει στους δρόμους του νησιού και επεμβαίνουν όπου κρίνεται απαραίτητο, αλλά και για να καταγράψουν τυχόν ζημιές από το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από αρμόδιες πηγές στο νησί το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους δρόμους προς τις παραλίες Περιβόλου και Περίσσας, νότια και ανατολικά προς το χωριό Μονόλιθος. 

Οδηγίες προστασίας από τους κεραυνούς

«Οι κεραυνοί μπορεί να σκοτώσουν, να τραυματίσουν ή να προκαλέσουν μεγάλες βλάβες. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος είναι πως όταν πέφτουν κεραυνοί δε βηματίζουμε, δεν κάνουμε μεγάλους διασκελισμούς, ούτε τρέχουμε. Όταν πέφτει ένας κεραυνός ακολουθεί ένα επιδερμικό φαινόμενο πάνω στην επιφάνεια της γης, με το ρεύμα να δημιουργεί ομόκεντρους κύκλους. Καθώς λοιπόν περπατάει κάποιος, περνάει το ρεύμα από τη μια μεριά στην άλλη κι επιλέγει να περάσει από το ανθρώπινο σώμα, να ταξιδέψει παρά να ακολουθήσει τους ομόκεντρους κύκλους της Γης», εξηγεί ο κ. Τρόμπακας, ο οποίος εδώ και 42 χρόνια συμμετέχει ενεργά σε επιχειρήσεις της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Ο κ.Τρόμπακας συμβούλεψε πως όταν κάποιος βρίσκεται εκτός αστικού ιστού θα πρέπει να έχει μαζεμένα τα χέρια του και να μην πλησιάζει σε κοντινή απόσταση άλλον άνθρωπο και να βρίσκεται στάσιμος. Εάν απαιτηθεί να μετακινηθεί τότε να κάνει με πολύ μικρά βήματα και το ένα πόδι δίπλα στο άλλο.

Επίσης, όπως τόνισε, πολύ σημαντικό είναι «σε περίπτωση που υπάρχει μαζί παιδί να μην περπατάμε μαζί χέρι χέρι», και «τα κατοικίδια να μην φορούν λουρί». «Αν πέσει κεραυνός στα πέντε μέτρα μακριά και είμαστε με ενωμένα τα πόδια, το μόνο που θα μας προκαλέσει είναι το ωστικό κύμα να μας πετάξει και να δημιουργήσει μια περιοδική κώφωση. Γι' αυτό σκοτώνονται πρώτα τα τετράποδα, όπως κατσίκια, κοπάδια, σκύλοι, άλογα που δεν μένουν ακίνητα και τρέχουν με μεγάλη δρασκελιά», εξηγεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 26/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

πιερρακακης μακρη
Υπουργείο Παιδείας: Ανατροπή με νέα σειρά επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής
Το σχέδιο δράσης του ΥΠΑΙΘΑ για το 2024 και η απόφαση συγκρότησης του Συμβουλίου Επιλογής
Υπουργείο Παιδείας: Ανατροπή με νέα σειρά επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής