plimires νεκροταφείο, τάφοι
Η κακοκαιρία που πλήττει την χώρα μας τις τελευταίες ημέρες οδήγησε στην πλημμύρα του νεκροταφείου της Πτολεμαΐδας, ενώ κεραυνός σκότωσε κοπάδι με πρόβατα στο Μέτσοβο

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στην Πτολεμαΐδα από την ισχυρή καταιγίδα που πλήττει την περιοχή από την Δευτέρα 22 Αυγούστου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων.

Η κακοκαιρία και η σφοδρή νεροποντή δεν άφησαν αλώβητα και τα Κοιμητήρια Αγίας Τριάδος και Αγίου Στεφάνου Πτολεμαΐδας. Σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr, τεράστιες ποσότητες νερού κάλυψαν τους τάφους, αλλά και όλους τους διαδρόμους του τεράστιου χώρου.

Κεραυνός που έπεσε αργά το μεσημέρι της Τρίτης σκότωσε το κοπάδι με πρόβατα κτηνοτρόφου στο Μέτσοβο. Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost.gr, το κοπάδι βρισκόταν στη θέση «Βλάχα» όταν ξεκίνησε η καλοκαιρινή καταιγίδα. Ο κεραυνός που έπεσε σκότωσε περίπου πενήντα από τα πρόβατα. Το ευτύχημα είναι ότι δεν υπήρξε θανάσιμος τραυματισμός ανθρώπου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Εορδαίας

Την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας, της ΠΕ Κοζάνης αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των προβλημάτων που προέκυψαν από τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το βράδυ της Δευτέρας την περιοχή.

Την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντας προκειμένου χωρίς χρονοκαθυστερηση να διατεθεί εξοπλισμός και ανθρώπινο δυναμικό για την βοήθεια στους πληγέντες και ταυτόχρονα να υπάρξουν αποζημιώσεις σε κατοίκους και επαγγελματίες που πλημμύρησαν οι κατοικίες και τα καταστήματα τους. Να σημειώσουμε ότι η περιοχή έζησε ένα πρωτοφανές φαινόμενο όπου μέσα σε 50 λεπτά έπεσαν 77 χιλιοστά βροχής με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κατοικίες, καταστήματα υπόγεια ενώ καταστράφηκαν και καλλιέργειες από την υπερχείλιση των αρδευτικών καναλιών.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για έξι μήνες, δηλαδή έως στις 22 Φεβρουαρίου 2023.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Μεγάλης Αμμου όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο 17χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και...
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής